Ubijen devetnaestogodišnji Pakistanac

Sinoć oko 22 sata i 30 minuta došlo je do incidenta u Privremenom prihvatnom kampu Vučjak kod Bihaća, u kojem je smrtno stradao devetnaestogodišnji državljanin Pakistana.

-U jednom od šatora koji su postavljeni na ovoj lokaciji, došlo je do međusobnog fizičkog obračuna grupa migranata iz Sirije i Pakistana. Upotrijebljeno je i hladno oružje, te je nažalost devetnaestogodišnjak iz Pakistana smrtno stradao. Također, dva lica iz Pakistana starosti 19 i 20 godina zadobila su lakše, odnosno teže tjelesne povrede, te im je u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ pružena medicinska pomoć – rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP-a USK) Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i da policija intenzivno traga za počiniocima ovog krivičnog djela, s obzirom da su se oni udaljili s mjesta događaja.

Obavljeni su informativni razgovori s osobama koje su dovedene u prostorije Policijske uprave Bihać i koje se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom, međutim istražne radnje su u toku.

error: Content is protected !!