Ubijeni migrant musliman, ali identitet nije poznat

Milorad Čomić (49) iz Bileće, koji je priznao ubojstvo migranta u selu Todorići kod Bileće, bit će pušten da se brani sa slobode, rekao je tužitelj trebinjskog Okružnog tužiteljstva Žarko Milić. Milić je rekao da Čomiću neće biti određen pritvor.

On je dodao da je obdukcijom tijela migranta utvrđeno da je riječ o muškarcu muslimanu čiji identitet nije utvrđen jer nije imao nikakva dokumenta?!

– Leš je star četiri dana. Utvrđeno je da je metak prošao kroz vrata, nakon čega ga je pogodio u oko i nastupila je trenutna smrt, naveo je Milić. On je rekao da će migrant biti sahranjen na muslimanskom groblju u Bileći.

Događaj se, prema izjavi osumnjičenog, dogodio u subotu oko 17.30 sati, a osumnjičeni je sve prijavio u utorak ujutro zbog, kako je i sam naveo, griže savjesti, jer, iako se, kako kaže, sve dogodilo iz nehata, nije imao mira, objasnio je nakon očevida tužitelj Žarko Milić.

Prema priči osumnjičenog, ali i rekonstrukciji izvršenoj očevidom, nesretni čovjek koji u selu živi sam u trošnoj kućici, baveći se samo poljoprivredom, vraćao se u subotu navečer sa čuvanja ovaca kada je primijetio komešanje i otvorena vrata susjedne kuće,  koju je on preuzeo kao obvezu na čuvanje, pa je iz straha iz svoje kuće uzeo pušku i sa njom otišao do kuće susjeda, a kada je proturio cijev sa druge strane je neko zgrabio za nju i u općem metežu je puška opalila.

– On sam smatra da je u kući bilo desetak migranata koji su se po opaljenju razbježali, a kada su oni pobjegli primijetio je na podu tijelo migranta, kaže Milić.

Navodi da je motiv ovog ubojstva bila isključivo zaštita imovine susjeda koju je  osumnjičeni čuvao, jer su u kuću nasilno provalili ljudi, za koje je on pretpostavio da su migranti jer su nerazumljivo pričali i bili su tamnije puti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!