UBILI ČOVJEKA PA SE OKRENULI JEDAN PROTIV DRUGOG: Nasmrt ga pretukli i ukrali mu 40.000 eura

Dalibor Cvijanović (43) i Milan Čolić (40), državljani Srbije, osumnjičeni da su nasmrt pretukli Jozu Čorića, vlasnika taksi poduzeća iz Makarske, od koga su ukrali 40.000 eura, znali su da je žrtva invalid, da nema stopalo i da neće biti u stanju da im pruži otpor.

Glavnu riječ u ovom razbojničkom paru vodio je Cvijanović, koji pored srpskog ima i državljanstva Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a uz to prebivalište u Švicarskoj. Cvijanović je poznavao Čorića, koji mu je vjerovao jer je njegovom rođaku koji gradi apartmane po Makarskoj već mijenjao novac.

Ne sluteći što mu predstoji, Čorić je 17. ožujka pristao da se sa Cvijanovićem nađe u njegovom apartmanu, a pritom je ponio 200.000 kuna (oko 30.000 eura) i 10.000 eura za razmjenu. Cvijanovićeva namjera, međutim, nije bila da se obavi transakcija novca već, po svemu sudeći, da opljačka poznanika, zbog čega je angažirao starog prijatelja Milana Čolića iz Mladenova kod Bačke Palanke. Njih dvojica su se, prema pisanju Slobodne Dalmacije upoznali u Bugojnu, gdje je Cvijanović živio, a Čolić, kao dijete, često boravio.

Kobnog 17. ožujka oko 16.30 sati sastali su se sa Čorićem u Ulici Mate Vladića u Makarskoj, gdje je trebalo navodno da razmijene novac za kupovinu stana u j j gradu. Čim je Čorić donio novac, njih dvojica su ga pretukla. Čorić nema stopalo jer je godinama bolovao od šećerne bolesti, dakle žrtva im je bio invalid.

Pobjegli su sa novcem, a Čorić, iako teško ozlijeđen, uspio je da sjedne u svoju Škodu i odveze se do parkinga supermarketa “Konzum”, gdje je radnicima ispričao tko ga je napao.

Alarmirani su policija i Hitna pomoć, koja je Čorića stavila u vozilo, pa su krenuli ka Splitu, ali je Čorić preminuo prije dolaska u bolnicu. Ipak, ono što je takoreći na samrti ispričao bilo je dovoljno policiji da krene u potjeru za pljačkašima, čiji identitet im je zahvaljujući posljednjim riječima žrtve bio poznat.

Iste večeri na graničnom prijelazu Bajakovo uhićen je Čolić koji je, po svemu sudeći, bio spreman da provede i dvije nedjelje u samoizolaciji samo da izbjegne uhićenje u Hrvatskoj.

U tome nije uspio, a kod njega je nađeno 10.000 eura, koje su on i Cvijanović ukrali od Čorića. Sljedećeg jutra, u selu blizu Knina, uhićen je i Cvijanović, kod kojega su nađene ukradene kune.

Poslije uhićenja prijatelji iz djetinjstva su se okrenuli jedan protiv drugog, međusobno se optužujući čija je bila ideja i tko je bio glavni u “poslu”. U tome je, ipak, prednjačio Cvijanović, koji je naveo da je Čolića vidio poslije susreta sa poduzetnikom, ali je napomenuo da on žrtvu nije susreo. Čolić je, međutim, priznao da se susreo sa Čorićem koji je, navodno, htio da mu uzme veću proviziju od dogovorene.

error: Content is protected !!