UBOJSTVO 16-GODIŠNJAKINJE: Djevojku nožem izbo do smrti, tražio je bivšu partnericu

U Malom Lošinju umrla je 16-godišnja djevojka, a policija sumnja na nasilnu smrt. Potvrdili su to u Policijskoj upravi Primorsko-goranske županije.

Neslužbeno se doznaje da je tijelo pronađeno na stubištu zgrade u Ulici lošinjskih brodograditelja te da se na tijelu vide tragovi nasilne smrti. Navodno policija već istražuje jednu osobu koju dovode u vezu s ovim događajem. Policija je već razgovarala s 41-godišnjakom koji navodno ima saznanja o ovom kaznenom djelu. On zasad nije uhićen ni osumnjičen.

Navodno je, kako se priča po Malom Lošinju, djevojka stradala sasvim slučajno. Naime, čini se kako se muškarac za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo, došao u zgradu obračunati sa svojom bivšom partnericom. Djevojka i njezina majka navodno su se sasvim slučajno našle na hodniku.

– Taj čovjek nije iz Malog Lošinja, nego je iz Osijeka. Znam da se bavio podvodnim ribolovom, a u gradu se predstavljao kao novinar. Međutim, većina nas ga je izbjegavala zato jer nije bio ugodan. Živio je s partnericom koja radi kao konobarica u susjedom kafiću, a  navodno su se razišli i on je tog jutra otišao zapravo potražiti nju, čuli smo od jedne Lošinjanke koja pozna obitelj čija je kćer stradala.

Veli da ta obitelj na nikakav način nije bila povezana s osumnjičenikom koji je vrlo često putem svojih postova napadao lokalnu vlast, policiju, institucije. Govorilo se za njega, čujemo od Lošinjanke, da je konzumirao drogu, a čak i da ga je jednom prilikom završio prisilno na psihijatriji. Načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar izjavio je tijekom konferencije za medije da je dojava o teškom ozljeđivanju djevojke policiji stigla u 6.20 sati. Unatoč brzoj reakciji hitne medicinske pomoći i pokušajima reanimacije, djevojka je preminula. Dizdar je kazao da policija najvjerojatnije jednog mogućeg počinitelja ima u policijskoj postaji, dok se za drugim traga.

– Vijest o ubojstvu je glavna tema na lošinjskoj pijaci i unosi itekakav nemir. Oduzeti život i to još iz čista mira djetetu koje još nije ni počelo živjeti kako se ono kaže, je strahota.

Uznemireni smo svi. Lošinj je uspavan otok i nema kriminala, a kad se nešto dogodi pa intervenira policija onda to nažalost odjekne u cijeloj zemlji. Negdje oko 8 sati jutro kad sam na putu prema pijaci prolazila pored njihove kuće, jer djevojčica s obitelji živi u kući na početku ulice, bio je ispred ograde jedan policajac u civilu i nisam mislila da je nešto posebno. Možda provala. No kad sam došla na pijacu sve je brujalo o užasu. A po povratku kući već je bila razvučena policijska traka, ispričala je za Jutarnji list jedna mještanka Malog Lošinja.

Drugi susjed koji na otoku provodi vrijeme od veljače do studenog ostao je zaprepašten viješću o ubojstvu.

– Tek sam se iskrcao s trajekta i došao do ulice, a kad ono policija koju stvarno rijetko kad vidimo jer je otok miran. Susjed mi je s prozora ispričao da je čuo kako L. T. zapomaže upomoć da se zove Hitna i policija. Ovo je otok, službe nisu kao u Zagrebu da dojure istog trena. U kući je ubijena curica živjela s roditeljima, sestrom te bakom. Ne znam jesu li i ostali bili u kući u vrijeme ubojstva, rekao je susjed iz ulice gdje se dogodio stravičan zločin.

– Ako je to učinio doista muškarac čije se ime spominje po Lošinju, ne čudi me. Dovoljno je pogledati njegov Facebook profil i tok njegovih misli da zaključiš kako tom čovjeku treba liječnička pomoć. Inače on zna imati svojih svijetlih trenutaka.

Zna biti ugodan dok je na moru, lovi ribu, ali pojadao mi se da mu država sjedi za vratom jer je dužan oko sto tisuća kuna za neka davanja. Nigdje ne uspijevam vidjeti vijest po medijima je li uhićen ubojica. Činjenica da možda negdje još luta rastrojen je zabrinjavajuća. Takav zločin ne može počiniti nitko normalan, mišljenja je drugi mještanin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!