Učenici darivali štićenike Los Rosalesa

”Učenici OŠ ”Mustafa Ejubović – Šejh Jujo” su bili toliko zainteresirani i radosni zbog druženja da su zaželjeli da se suradnja nastavi što ćemo i ustrajati u narednom periodu”, poručili su iz škole

Obzirom da se djeca druže sa sebi sličnima, onda je veoma poželjno da upoznaju i uvažavaju vrijednosti osoba s poteškoćama u razvoju. Cilj je da ih prihvataju kao partnere u raznim životnim aktivnostima, jer, nažalost, iz neznanja prema njima formiraju niz predrasuda.

S tim u vezi, osoblje OŠ ”Mustafa Ejubović – Šejh Jujo” je orgaiziralo posjetu učenika ove škole Centru za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“.

Jednaka prava

”Svi ljudi trebaju steći uvjerenja da svaki čovjek ima jednaka prava i mogućnosti bez obzira na individualne razlike, odnosno da svaka osoba treba biti poštovana i prihvaćena kao ljudsko biće. Kako bismo razbijali predrasude već kod djece osnovnoškolskog obrazovanja, učenici i učenice II-D razreda naše škole su posjetili Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „ Los Rosales“. Ovom prilikom su posjetili Integrativno inkluzivni vrtić „Kolibri“, staklenik, jednu od grupa za djecu sa umjerenim i težim poteškoćama, sportske terene, sobu Senzomotorne integracije, radionice: Maslačak, Amfora, Oaza, Duga. Upoznali su se sa njihovim dnevnim aktivnostima i radovima koji su ih oduševili. Djeca su razmijenila i poklone koje su unaprijed pripremili. Naši učenici su bili toliko zainteresirani i radosni zbog druženja da su zaželjeli da se suradnja nastavi što ćemo i ustrajati u narednom periodu”, kazali su iz škole, te dodali kako je za sve ovo zaslužna suradnja radne instruktorice Selme Meškić i učiteljice Nermine Livnjak koje su ugovorile posjetu.

Zahvala                         

”Ovom prilikom se zahvaljujemo instruktorici Selmi, kao i direktorici Centra ”Los Rosales” Mirnoj Mezit koja je pozdravila našu djecu i zahvalila se na posjeti”, naveli su oz OŠ ”Mustafa Ejubović – Šejh Jujo”.     S.P.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!