Učenici OŠ Blagaj uskoro u suvremeno opremljenim prostorijama

Nakon današnjeg upriličenog potpisivanja ugovora ravnatelja Osnovne škole Blagaj, prof. Zlatka Čerkeza i predstavnika građevinske tvrtke Amitea, krenut će radovi na obnovi Osnovne škole Blagaj, koja već duži vremenski period čeka na svoje novo ruho.

Najstarija obrazovna institucija u Bosni i Hercegovini će zahvaljujući sredstvima koje je izdvojila Vlada HNŽ-a dobiti novi krov, dok će se podovi u učionicama rekonstruirati uz pomoć sredstava Grada Mostara. Također, zamijenit će se i preostali otvori na objektu po projektu Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a, što nije učinjeno ranije, kada se dio otvora uspio zamijeniti novima, radi nedostatka financija.

Odobrena sredstva

Ravnatelj Čerkez je u izjavi za Dnevni list izrazio zadovoljstvo što će učenici ove škole uskoro boraviti u suvremeno opremljenim prostorijama, onakvim kakve i priliče jednoj školi u 21. stoljeću.

“Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli odobriti sredstva za obnovu škole, jer samim time su prepoznali značaj ove identitetske ljepotice. Puno nam znači što sada imamo mogućnost promijeniti i preostale otvore na objektu, koje ranije nismo bili u prilici zamijeniti radi nedostatka novca. Sada će i ti otvori doći na red, kao i zamjena krova te podova u cijeloj zgradi”, kazao je Čerkez.

Za izvođača radova je izabrana građevinska tvrtka Amitea d.o.o., a rok izvođenja radova je 60 dana od dana početka radova.

Sigurnosne mjere

Obzirom da će se radovi odvijati tijekom izvođenja nastave, Čerkez je kazao kako će sve potrebne mjere sigurnosti provesti menadžment škole i izvođač radova.

“Nastava će se odvijati po ustaljenom rasporedu uz sve mjere sigurnosti koje će provesti menadžment škole i izvođač. Radovi počinju čim prije i trajat će 60 dana, uz sve sigurnosne mjere za učenike, radnike, roditelje i druga lica oko škole. Raspored i rad u školi može se mijenjati zavisno od vrste radova za taj dan, a nikako na štetu djece i nastavnog procesa”, istaknuo je Čerkez.

Blagaj je oduvijek bio mjesto u koje se dolazilo zbog njegove ljepote, njegove očaravajuće prirode i povijesti koja je osjetna u svakom trenutku. A povijesna je i ova škola, koja će, iako će uskoro dobiti suvremeniji izgled, ipak, i dalje odisati tradicijom i dugom poviješću, koja je itekako vrlo važna za Blagaj i njegove žitelje.

Piše: Sanda Peco, [email protected]

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!