Učenici priredili nezaboravnu svečanost

U sklopu obilježavanja Dana škole s radom je krenula još jedna sekcija – Klub nadarenih i talentiranih učenika

Osnovna škola Mujaga Komadina u Mostaru nizom aktivnosti proslavila je 57. godina svog postojanja. Tim povodom djeca i uposlenici ove škole, pripremili su zanimljiv program koji je trajao deset dana, čime je upriličena završna svečanost u dvorištu škole u četvrtak večer.

Priredba je otvorena recitalom prvašića “Ah što je škola zgodna”, a učenici i učenice su pred velikim brojem posjetitelja i prijatelja škole, roditelja, predstavnika drugih škola, kao i kulturnih i javnih institucija realizirali nezaboravnu svečanost. Učenici su svojim pjevanjem, igrokazom, recitiranjem oduševili sve prisutne, dok su mali gosti iz Dječjeg vrtića “Pčelica” prisutne zabavili plesnom točkom.

“Vjerujemo da ste se s nama zabavili, zaplesali, zapjevali i otputovali na neka ljepša mjesta koja mogu otkriti samo čarobni trenutci djetinjstva”, rečeno je na priredbi.

Mnogobrojne aktivnosti

Naime, danom teatra, u četvrtak, je započelo obilježavanje, a proteklih dana održano je i natjecanje u malom nogometu i streljaštvu na kojem je sudjelovalo 59 učenika u muškoj i ženskoj konkurenciji, zatim biciklistička i kros utrka učenika osnovnih škola Mostara, kros roditelja i nastavnika škole, a učenici ove škole posjetili su i Dom za stara i iznemogla lica. Ovo su bile samo neke od aktivnosti kojima su učenici, roditelji i nastavnici obilježili dan škole.

U sklopu obilježavanja Dana škole s radom je krenula još jedna sekcija – Klub nadarenih i talentiranih učenika. Na prvom konstituirajućem sastanku prezentirane su osnovne informacije o Klubu te su učenici upoznati s budućim aktivnostima i načinom selekcije.

Ovo je još jedna aktivnost s ciljem da za učenike osiguraju što bolje uvjete za rad a posebno za one koji ostvaruju najbolje rezultate, kako u školskim ali i izvannastavnim aktivnostima.

Poboljšanje nastavnog procesa

Ravnatelj Semir Šejtanić je izrazio zadovoljstvo s nastavnim kadrom ove škole, koji nastoji maksimalno dati svoj doprinos u realizaciji nastavnog procesa , ali ne samo nastavnog nego i odgojnog.

“Smatramo da je našim školama potrebno ponovno vratiti odgoj, a nastavnici naše škole se trude i shodno svojim mogućnostima daju veliki doprinos. Naša škola ove godine ima 283 učenika i uvijek nastojimo poboljšati nastavni proces, ne samo nastavnim kadrom nego i suvremenim nastavnim pomagalima. Prije nekih 15-ak dana u našoj školi smo instalirali interaktivnu tablu koja će služiti i nastavnicima za poboljšanje nastavnog procesa“, kazao je Šejtanić.

Na kraju svečanosti predstavnici ove škole zahvalili su se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog desetodnevnog programa.


Piše: Džemila Ovčina, [email protected]

 

 

 

error: Content is protected !!