Uhićen četvrti član mostarske ‘bande’

MOSTAR – Inspektori Odjela krim policije Policijske uprave Mostar priveli su i Anela Salčina koji se skrivao nakon uhićenja trojice njegovih ‘partnera’ osumnjičenih za seriju oružanih pljački od Jablanice preko Mostara do Međugorja.

Ranije su uhićeni i pritvoreni Marijo Brkić (27), Emir Memić (26) i Nebojša Babajić (28).

Kao što je ranije objavljeno njih se sumnjiči da su 4. siječnja oko 18.40 sati, maskirani i s automatskim puškama, upali u poslovnicu Namexa u Međugorju i oteli više tisuća maraka, kao što su i tjedan dana ranije učinili u poslovnici Konzuma u Biletić Polju.

Tada su se dovezli u Golfu 2, koji je prethodno ukraden u Mostaru te od kupca oteli Audi3, koji su poslije druge pljačke i zapalili u blizini međugorske komune Cinacolo.

Također, dovodi ih se i u vezu s dva slučaja razbojstva od 7. kolovoza prošle godine, kada je ranjen vlasnik benzinske crpke Delta Oil u Jablanici Tahir Balić.

Razbojnici su maskirani došli na crpku “Delta oil”, naoružani puškom i pištoljem, iz kojeg su Baliću pucali u noge tražeći novac.

Ukrali su oko 500 maraka, a potom napali Jasminu Kavazović, kćer vlasnika obližnjeg restorana, koja je točila gorivo i od nje oteli vozilo Hyundai. Ukradenim vozilom su pobjegli prema Međugorju, gdje su oko dva sata kasnije upali u ured “BC oil” i oteli utržak. I tada su pucali, ali, na sreću, nisu nikoga pogodili.

Automobil kojim su pobjegli pronađen je sutradan u naselju Maloševići u južnom dijelu Mostara. Marija Brkića se sumnjiči i za razbojstvo počinjeno početkom listopada prošle godine u tržnom centru Bingo u mostarskom naselju Centar 2.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!