Uhićen Danijel Brnos koji je izrešetao bivšu djevojku i njenog novog dečka

U petak oko 17 sati policija je u Vodnjanu pronašla i uhitila Danijela Brnosa, za kojega se sumnja da je 7. svibnja 2017. godine oko 14,00 sati ispred hotela u Vrsaru pucao svoju bivšu djevojku i mladića koji ju je pokušao zaštiti od njegova napada.

Brnosa su prepratili u prostorije PU istarske gdje je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Policija je izvijestila kako se osumnjičeni Brnos nije se opirao uhićenju, ali su korištena sredstva prisile da bi se spriječio bijeg.

Neslužbeno se doznaje da je uhićen u jednom stanu u Vodnjanu, ne njegovom, javlja Hina.

Osumnjičen je za pokušaj ubojstva 19-godišnjakinje iz Svetog Lovreča i 23-godišnjaka iz Bala, recepcionera u hotelu Pineta u Vrsaru.

Danijel Brnos je nakon napada djevojku i mladića pred desecima šokiranih i uplašenih turista pobjegao u tamnoplavom BMW-u, a policija je izdala tjeralicu i zamolila građane za pomoć. Tražili su ga punih pet dana, a u potragu su bili uključeni i helikopteri.

Ranjeni mladić i djevojka nakon pružene hitne pomoći prevezeni su u Opću bolnicu Pula, gdje su zadržani na liječenju te se nalaze van životne opasnosti.

Danijel Brnos iz Vodnjana već je dobro poznat organima reda. Kao 20-godišnjak je počinio pljačku zbog koje je bio u zatvoru godinu i deset mjeseci. U prosincu 2011. bio je uhićen i optužen da je uz prijetnju pištoljem opljačkao tri tisuće kuna iz trgovine u Puli, no optužnica je odbačena kad je policija našla pravog počinitelja tog djela i šest drugih razbojstava.

Brnos je dotad proveo 80 dana u istražnom zatvoru. Po izlasku je Općinskom državnom odvjetništvu u Puli podnio zahtjev za mirno rješenje spora u kojem zbog neopravdanog pritvaranja i troškova koje su zbog toga imali on i njegova obitelj traži naknadu od 174.000 kuna.

error: Content is protected !!