Ukrali brončane biste s groblja

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Bosanskopodrinjske županije Goražde, zahvaljujući uspješnoj suradnji s kolegama s područja Sarajevske županije i Policijske uprave Istočno Sarajevo, uspjeli su riješiti pet kaznenih dijela krađe i teške krađe.

Šef Ureda komesara policije MUP-a Goražde Emko Rizvanović naglašava da su kaznena djela registrirana u proteklih deset dana na području grada Goražde i općine Pale te da su ih počinile osobe koje nisu s područja Goražda.

– Krađa je izvršena u četiri stambena objekta i gradskom groblju u općini Pale, a operativnim radom na terenu policijski službenici Uprave policije MUP-a Goražde indicirali su dvije osobe kao moguće počinitelje, koji su nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznali izvršenje ovih kaznenih djela, prenosi Faktor. Radi se o K. M. (1988.) s teritorije općine Pale (RS) i A. B. (1992.) iz Sarajeva za kojima je raspisana i operativna potraga, kazao je Rizvanović.

Pojasnio je da su na osnovu raspisane operativne potrage, policijski službenici Policijske postaje Pale i policijski službenici Uprave policije MUP-a Sarajevske županije lišili slobode osumnjičene i predali ih policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Goražde.

Po riječima šefa Odsjeka za opći kriminal Uprave policije MUP-a BPK Goražde Edvarda Ratkovića, počinitelji ovih kaznenih djela otprije su poznati policiji.

– Prilikom kriminalističke obrade oni su u potpunosti priznali izvršenje kaznenih djela i kod njih je pronađen dio ukradenih predmeta koji potječu iz stambenih objekata na kojima ne načinjena i znatna materijalna šteta. Što se tiče otuđenja bisti sa groblja u Prači, radi se o pet brončanih bista sa likovima jedne obitelji čiji su članovi sahranjeni u tom groblju i dvije brončane ploče koje su također otuđene sa tih nadgrobnih spomenika, naveo je Ratković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!