Umjesto na liječenju završio na ulici i počinio brutalan zločin

Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca Radetu Drljači (24), Slobodanu Krnetiću (33) i Borisu Zoriću (33) osumnjičenima za ubojstvo Brune Rolda (52) iz Banje Luke, koji je potom zapaljen.

Okružni tužitelj Dalibor Vrećo produženje pritvora je zatražio zbog opasnosti od bijega osumnjičenih, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, kao i ponavljanja kaznenog djela. Očekuje da će u tom periodu biti podignuta i optužnica.

Drljača se tereti za teško ubojstvo i paljevinu, a Krnetić i Zorić za suučesništvo.

Drljača, njegova obitelj, kao i njegov branitelj odvjetnik Aleksandar Jokić nisu se protivili produženju pritvora.

– Imajući u vidu duševno stanje Drljače, kao i negativan utjecaj okoline na njega, njegove stambene prilike, a uz prethodnu konsultaciju s obitelji i osumnjičenim, obrana se neće protiviti produženju pritvora, rekao je Jokić.

S druge strane branitelji Krnetića i Zorića protivili su se produženju pritvora.

Krnetićev branitelj Željko Višić je kazao da nije točno da je on sudjelovao u ubojstvu, dodavši da se sam predao policiji kako bi identificirao žrtvu, svjedočio i objasnio što se dogodilo.

Zorićev odvjetnik Milan Petković smatra da ne postoje dokazi koji ukazuju da je počinio djelo za koje se tereti.

Rold je ubijen 25. studenog ove godine u kući u centru Banje Luke. Drljača je priznao ubojstvo, navodeći da ga je prvo pretukao, da bi ga zatim čakijom ubo u vrat. Nakon toga je šibicom zapalio dušek na kojem se leš nalazio kako bi prikrio zločin. Ispričao je da su svi u kući tri dana pili i drogirali se.

Drljača je izjavio da je “čuo” i kada je Rold izdahnuo.

Drljača je policiji ispričao i da su Zorić i Krnetić kobne večeri prvo brutalno pretukli Rolda, udarajući ga rukama i šutirajući nogama.

– Povremeno su prekidali i tada su Roldu dali cigaretu da je ispuši, dodao je Drljača.

Priznao je da je Rolda ubio nožem.

– Ubo sam ga u vrat iz sve snage, a zatim sam napravio pokret nožem lijevo, pa desno. Kako bih ga dotukao, udario sam ga nogom u stomak. Čuo sam kako je izdahnuo, ispričao je Drljača.

Istovremeno, ubojstvo koje je šokiralo javnost vjerojatno se nikada ne bi ni dogodilo da su institucije u sustavu blagovremeno odradile svoj posao. Naime, Drljači je u rujnu ove godine postala pravomoćna presuda obveznog psihijatrijskog liječenja. Umjesto da bude u zdravstvenoj ustanovi, Drljača je završio na ulici.

error: Content is protected !!