Umjesto virtualnih, neka vlast počne otvarati stvarna radna mjesta

U kontekstu posljednjih pokušaja čelnika SDA da uvjere narod da mu je izvrsno, da se otvara na tisuće novih radnih mjesta, da samo što nismo ušli u EU, zastupnik u Parlamentu BiH i predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Saša Magazinović podsjeća predsjedatelja Vijeća ministara Denisa Zvizdića na njegova neispunjena obećanja u svezi Zakona o PDV-u, koja bi, u slučaju realizacije, sigurno imala pozitivan učinak na gospodarstvo, za razliku od ispraznih govora koji nikome neće pomoći.

Magazinović podsjeća i na inicijative koje je, zajedno s Institutom za razvoj mladih “Kult“, a uz potporu više od 30.000 gospodarstvenika, uputio Vijeću ministara i Upravi za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, da se PDV od gospodarstvenika naplati tek kada oni naplate fakturu, da pomjeri rok za plaćanje PDV-a s 10-tog na kraj mjeseca, te zatezne kamate za svaki dan kašnjenja plaćanja PDV-a smanji s 0,04 na 0,02 posto.

“Pozivam najodgovornije ljude u vladama na svim razinama da barem u preostalih nekoliko mjeseci do promjene vlasti manje pričaju, a više rade. Inicijativa o pomijeranju roka plaćanja PDV-a na kraj mjeseca nikome ne može smetati, a pomoći će brojnim gospodarstvenicima koji to zahtijevaju. Zato Vijeće ministara BiH treba još jednom preispitati svoj stav. U slučaju ove izmjene, siguran sam da bi mogli govoriti i o stvarnim a ne o virtuelnim novim radnim mjestima, koje vide samo čelni ljudi SDA“, poručuje Magazinović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!