Unajmio stan i pretvorio ga u laboratorij za uzgoj marihuane

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Sarajevske županije, u ponedjeljak su u 18.30 sati u Ulici Put života, općina Novo Sarajevo, izvršili kontrolu i pretres osobe inicijala A. F., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Kod navedene osobe pronađena su i oduzeta: četiri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu hašiš, pištolj marke “taurus”, cal. 9 mm s okvirom i sedam metaka, mobilni telefon i određena suma novca.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i pratećih prostorija, koji je iznajmio A. F. na području općine Centar Sarajevo. Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto: digitalna vaga s tragovima nepoznate materije, PVC šprica s nepoznatom tekućinom u PVC ambalaži ’’strain cambodian’’, PVC boce, PVC kesa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu ukupne bruto mase 1090 grama, ukupno 155 stabljika različite visine koje asociraju na biljnu vrstu canabis sativa, dva zračna filtera s ventilatorima, četiri lampe s fleksibilnim crijevima, transformator s tajmerom, digitalni termostat i termo šator.

Također u navedenom stanu je zatečena osoba inicijala A. M., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji se bavio održavanjem laboratorija za proizvodnju droge.

Istog dana od 20.50 do 22.12 sati po Naredbi Općinskog suda Sarajevo izvršen je pretres stana i pratećih prostorija na području općine Novo Sarajevo, a gdje ima prijavljeno prebivalište osoba A. F. i tom prilikom je pronađeno i oduzeto: pištolj marke “CZ 999”,  cal. 9 mm sa okvirom i devet metaka, pištolj marke “CZ 83”, cal. 7,65 mm sa okvirom i 11 metaka, pištolj marke “Wischo”, cal. 6,35 mm sa okvirom i šest metaka, kao i kutija sa 18 metaka cal. 9 mm.

O poduzetim mjerama i radnjama upoznat je dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva koji je naložio da se A. F. i A. M. uhite, zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela  (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga) i člana 74. Zakona

o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije. Nakon završene kriminalističke obrade, uhićeni će uz službeni izvještaj o počinjenim kaznenim djelima biti predani u nadležnost Županijskog tužiteljstva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!