UNATOČ KORONI: Nisu otpustili nijednu uposlenicu

Pandemija koronovirusa uzima i ekonomski danak u našoj zemlji. Prema posljednjim podatcima, više od 3.500 radnika je već ostalo bez posla, a ovaj broj će, prema svim procjenama, rasti još više u narednom periodu. Nikakve strategije za opstanak ekonomije nema, a radnici, ali i poslodavci, su prepušteni sami sebi.

Na udaru su ugostitelji, hotelijeri, ali i frizerski i kozmetički saloni, spa centri, i ostali mali biznisi.

Međutim, u svom ovom haosu koji je,očito, sve zatekao i iznenadio, iz Sarajeva stiže pozitivna priča. Naime, Beauty salon Allure, koji radi tek godinu, nije otpustio nijednu uposlenicu, a ima ih 12, i sve su na plaćenom odsustvu. Možda bi ovo bila još jedna u nizu priča o odgovornom poslovanju i brizi o radnicima, da nisu u najtežim momentima i proširili svoj tim – zaposlili su nove radnice koje su, nažalost, u međuvremenu dobile rješenja o otkazu od prijašnjih poslodavaca iz slične djelatnosti.

Uz potpuno razumijevanje svih koji su bili prinuđeni poduzeti ovakve radikalne poteze, nepojmljivo mi je radnika poslati na ulicu, bez primanja i bez zdravstvenog osiguranja u ovakvoj situaciji. Nitko ne zna kada će se stanje popraviti, i koliko god budemo u mogućnosti trudit ćemo se ispoštavati naše radnike. Čini mi se da su mnogi zaboravili da je jako važno zadržati dobrog radnika i da ljudi nisu potrošna roba i da je upravo tim okosnica uspješne firme – kazala je Đemila Gabriel, vlasnica i direktorica.

Ono što je još zanimljivo jeste da su oni jedini koji su od momenta kad su zatvorili salon, poštujući preporuke struke, počeli sa interesantnom kampanjom na svojim društvenim platformama. Naime, svakodnevno objavljuju korisna videa u kojima daju savjete koji se odnose na njihovu djelatnost, a sudeći prema komentarima, reakcije su i više nego pozitivne.

error: Content is protected !!