Univerzitet Džemal Bijedić otvorio vrata maturantima (FOTO)

Dan otvorenih vrata na kojemu studenti imaju priliku upoznati se s fakultetima i studijima na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru održava se danas do 18 sati.

Rektor Univerziteta Elvir Zlomušica kazao je u svom obraćanju kako je siguran da će maturanti danas pronaći nešto za sebe.

– Univerzitet se sastoji od osam organizacijskih jedinica i četiri multidisciplinarna studija s preko 77 studijskih programa. Ja mislim da će maturanti danas naći nešto za sebe, da će upisati jedan od ovih 77 studijskih programa i da ćemo ih u listopadu vidjeti kao studente Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru – istaknuo je rektor Zlomušica.

Po njegovim riječima, u protekle 42 godine, koliko je prošlo od osnivanja Univerziteta, kroz ovu organizaciju prošlo je oko 200.000 studenata, a Univerzitet danas broji osam fakulteta, i to Agromediteranski, Ekonomski, Fakultet informacijskih tehnologija, Fakultet humanističkih nauka, Građevinski fakultet, Mašinski fakultet, Nastavnički fakultet i Pravni fakultet.

Osim ovih osam fakulteta, Univerzitet nudi i četiri studija, i to Studij dizajna interijera, Studij poslovne informatike, Studij turizma te Studij zdravstvene njege.

Centralno mjesto sastanka je plato ispred Pravnog fakulteta, a za maturante je na pauzama između posjeta fakultetima planirano vrijeme za druženje uz besplatno osvježenje, glazbu i popratni zabavni program.

error: Content is protected !!