Uplašena koronavirusom u kupovinu poslala autić na daljinsko upravljanje

Broj umrlih od koronavirusa iz dana u dan drastično se povećava, a sve je veći i broj zaraženih osoba. Kako se ne bi zarazili, mnogi kineski građani su se zatvorili u kuće, prethodno se opskrbivši nužnim namirnicama, dok su pojedinci smislili originalne načine za nabavku.

Naime, jedna Kineskinja iz provincije Shandong dosjetila se da pomoću vozila na daljinsko upravljanje posjeti najbližu prodavaonicu, ne napuštajući svoju kuću, piše NYPost. Chen Tao iz Jinana snimala je cijeli proces kada je u nedjelju, iz udobnosti svog doma, krenula u kupovinu samo pomoću svog nesvakidašnjeg vozila i kamere.

Ona tvrdi da ovim uređajem može upravljati na udaljenosti od oko 800 metara, što joj je sasvim dovoljno kako bi posjetila najbližu prodavaonicu.

U kutiju koju vozilo vuče ona je stavila svoj broj mobitela kako bi je vlasnik prodavaonice mogao nazvati i vidjeti što želi kupiti. Na snimci koju je zabilježila kamera u trgovini može se čuti kako Chen preko megafona priča s osiguranjem.

“Možeš li mi, molim te, pomoći dozvati vlasnika prodavaonice”, pita ona po dolasku vozila na destinaciju, a ubrzo nakon toga radnik osiguranja donosi joj namirnice po koje je došla i smješta ih u kutiju, prenosi Klix.ba.

Snimka je nastala nakon što su vlasti u provinciji Shandong donijele odluku da kompanije na ovom području prestanu s radom do 10. veljače kako bi se spriječilo širenje virusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!