Uspješne priče mladih Mostaraca: Neće on(a) niđe

Odlazak sve većeg broja mladih u inozemstvo je jedna jako popularna tema u posljednje vrijeme, a događaj na tu temu je održan u SPARKu.
Sami naziv nabolje govori o poruci koju su organizatori htjeli poslati – Neće on(a) niđe. – Uspješne priče mladih koji grade BiH.
Četvero mladih i uspješnih poduzetnika iz Mostara, Nevena Pandža (Nutricioniziraj se), Senad Šantić (ZenDev), Sanjin Omerović (Digiqal) i Maja Miljević (SPARK & Zdrava Logika), održali su motivirajuće govore za oko 100 prisutnih posjetitelja. Ispričali su svoju životnu priču – kako su došli do toga gdje su sad, koje su im prepreke bile na tom putu, zašto planiraju ostati u BiH te što žele poručiti mladima koji razmišljaju o odlasku. 


Događaj je organiziran od strane ogranka Mladi sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti. Ovaj ogranak nije isključivo vezan za trgovinu i uslužne djelatnosti već za cilj ima pružiti priliku mladima za dodatnu neformalnu edukaciju, motivirati mlade da ostanu u BiH, upoznati ih sa svojim pravima na budućem radnom mjestu i slično. 


U vremenu kada se sve veći broj mladih odlučuje za život i posao u inozemstvu, te to vide kao jedinu priliku za osobni razvoj i uspjeh, u Bosni i Hercegovini postoje priče koje su dokaz da je uspjeh najmanje vezan za geografsko područje, te da uz jaku želju, veliki trud i neprekidan rad uspjeh postaje lako dostižan i u granicama BiH, priopćeno je iz SPARKa.

error: Content is protected !!