Utrka preko 7 mostova na rasporedu 21. ožujka

Ovogodišnja četvrta po redu trkačka manifestacija, Mostar Run Weekend (na rasporedu od 20. do 22. ožujka) će pod sloganom “Trčanje bez diskriminacije” donijeti veliki broj trkačkih sadržaja za sve dobne kategorija i sve razine rekreativnih trkača.

Središnji događaj manifestacije Mostarski polumaraton (21. ožujka) i ove godine će se trčati certificiranom stazom preko sedam gradskih mostova što je postao i zaštitni znak ove utrke. Staza također prolazi kraj velikog broja gradskih znamenitosti pa je i turističkog karaktera, dok se životni puls i bogatstvo različitosti koje Mostar pruža najbolje osjeti u malim ulicama i mahalama koje, iako zahtjevne za trčanje, pružaju poseban osjećaj svakom trkaču.

Ovogodišnje izdanje utrke građana u dužini od 4 kilometra biti će humanitarnog karaktera s ciljem pomoći i uključivanja osoba s Down sindromom u sportske aktivnosti. Cilj ove utrke je pored samog trčanja ukazati i na važnost kretanja i otežanu mogućnost uključivanja u sportske aktivnosti osoba s Down sindromom. U skladu s tim je i vremenski limit za završetak ove utrke postavljen na 60 minuta od starta što omogućuje svima koji kroz šetnju žele sudjelovati u ovoj utrci da i na taj način podrže rad Udruge za Down sindrom Mostar.

Utrka za djecu u dužini od 1 kilometar s besplatnim sudjelovanjem i medaljama za sve sudionike bez proglašavanja pobjednika još je jedan segment promocije trčanja i tjelesne aktivnosti u kojoj trebaju sudjelovati sva djeca bez obzira na njihove predispozicije i sposobnosti. Pobjednici ove utrke su sva djeca koja sudjeluju i prođu ciljnu crtu.

Prijave za sve utrke moguće na službenoj web stranici organizatora (kinezis.ba). Er.B.

error: Content is protected !!