Uzimao avans na plaću tvrdeći da mu je poginulo dijete

Dženan Beširević (28) iz Banja Luke uhićen zbog sumnje da je na ime navodne pogibije djeteta u prometnoj nesreći i pretrpljenih ozljeda supruge na prevaru uzeo 2.500 maraka od svog poslodavca u etno selu “Kraljevsko selo Kotromanićevo” kod Doboja gdje je radio kao roštilj majstor.

Osim toga policija ovom prevarantu na teret stavlja da je provalio u privatnu kuću u Banja Luci i ukrao 7.300 maraka. Tako je ovaj nesvakidašnji prevarant i lopov u svoj džep nezakonito strpao 9.800 maraka.

Prema informacijama iz istrage osumnjičeni Beširević je 28. kolovoza svog poslodavca u Etno selu doveo u zabludu kako mu je u prometnoj nesreći poginulo dijete i teško ozlijeđena žena. Nakon toga je na ime nesreće koja ga je navodno zadesila u više navrata uzeo avans na plaću u ukupnom iznosu od 2.500 maraka. Saznajemo da je svojim poslodavcima čak i pokazivao sliku djeteta i molio za pomoć. Kasnije se utvrdilo da je riječ o prevari.

Osim toga istragom ovog slučaja policija je otkrila da je Beširević počinio i tešku krađu tijekom noći između 10 i 11. lipnja. Tada je provalio u kuću u banjolučkoj ulici Braće Miletića i nakon što je ispreturao sve stvari ukrao je sav novac koji je pronašao.

Iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale, kazali su da Beširevića terete za prevaru i tešku krađu.

– Osumnjičeni Dž. B. je ispitan i protiv njega će biti podnesen izvještaj nadležnim Tužiteljstvima za kaznena djela koja je počinio. Više detalja ne možemo da otkrivamo u cilju zaštite istrage, rekli su u PU Banjaluka.

I ranije privođen zbog krađe

Dženan Beširević privođen je u travnju ove godine zbog sumnje da je u banjolučkom naselju Lauš provalio u četiri kuće Bošnjaka koji žive i rade u inozemstvu. Iz kuća je pokupio sav novac i zlato koje je našao u ukupnoj vrijednosti od 19.300 maraka. Utvrđeno je da je u kuće provaljivao uglavnom tako što je uz pomoć alata razvaljivao vrata i prozore. Beširević je tada poslije  saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode.

error: Content is protected !!