Varao kupce prodajući im nekvalitetan med

Policija u Banjoj Luci podnijela je izvještaj tužiteljstvu protiv Banjolučanina J. К. zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda te da nije uredno vodio poslovne knjige.

Neslužbeno se doznaje da je izvještaj podnesen protiv Janka Kantara (48), koji je odgovorna osoba u firmi “Medolino” d.o.o.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, on se sumnjiči da je tijekom 2017. godine kao odgovorna osoba društva za trgovinu i usluge iz Banje Luke, stavio u promet u većim količinama svoj proizvod, odnosno med, koji po kvalitetu nije odgovarao onome koji je bio na deklaraciji proizvoda, čime je obmanuo potrošače.

– Također, utvrđeno je da je osumnjičeni u knjige koje je bio obavezan da vodi, unosio netočne podatke o količini otkupljenog meda od pčelara, koje je kasnije prodavao kao svoje vlasništvo, rekli su u PU Banja Luka.

On je osumnjičen za kaznena djela “Obmanjivanje potrošača” i “Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje financijskih izvještaja i njihovo falsificiranje ili uništavanje”.

Tijekom istrage obavljene su inspekcijske kontrole i saslušan je veći broj osoba, a što će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

error: Content is protected !!