VATROGASCI NISU SIGURNI DA ĆE UGASITI POŽAR: Ako zvono padne….(LIVE VIDEO)

Komandir vatrogasne brigade u Parizu Jean-Claude Gallet kazao je kako je sat i po vremena odlučujuće vrijeme za spašavanje Notre Damea.

“Postoji rizik da veliko zvono padne. Ako ono padne, past će cijeli sjeverni toranj. Na terenu je 400 vatrogasaca, naši ljudi su unutar i van zgrade. Idućih sat i po je krucijalno”, rekao je reporterima koji su trenutno na mjestu događaja.

Vatrogasci kažu da nisu sigurni da će požar biti ugašen. “Nismo sigurni hoćemo li moći ugasiti vatru”, kazao je zapovjednik francuskih vatrogasaca Jean-Claude Gallet. “Ako se sve uruši, možete samo zamisliti kakva će bti šteta”, dodao je.

“Još uvijek nam nije poznat razlog požara. Pokušavamo spasiti što je više umjetničkih djela moguće”, zaključio je Gallet.

Gašenje vatre iz zraka je isključeno zbog velike opasnosti da bi udari vode mogli potpuno srušiti konstrukciju crkve Notre Dame.

Pariški tužitelji otvorili su istragu u vezi s požarom u katedrali Notre Dame. Katedralu, koja postoji 850 godina, od 19 sati zahvatio je veliki požar zbog kojeg se urušio krov i glavni toranj.

error: Content is protected !!