Veleposlanik Igor Žontar predao vjerodajnice papi Franji

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Svetoj Stolici Igor Žontar predao je danas vjerodajnice papi Franji u apostolskoj palači u Vatikanu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Žontar je zahvalio Svetoj Stolici i papi Franji za dosadašnju potporu i ohrabrenje svim žiteljima Bosne i Hercegovine te prijateljskim bilateralnim odnosima između Bosne i Hercegovine i Svete Stolice.

Razgovarano je i o trenutačnim političkim odnosima u Bosni i Hercegovini, regionalnoj suradnji i migrantskoj krizi.

Veleposlanik Žontar je papu Franju upoznao s provedbom trenutačnih aktivnosti u svezi s mogućnostima i rješenjima migrantske krize u Bosni i Hercegovini. Papa je potom zahvalio vlastima u Bosni i Hercegovini za napore i aktivnosti koji se provode u cilju rješenja globalne migrantske krize, a u kojoj Bosna i Hercegovina zauzima trenutačno posebno mjesto.

Veleposlanik Žontar je izrazio zahvalnost papi Franji za njegovu apostolsku posjetu Bosni i Hercegovini i istaknuo značaj svih papinskih apostolskih posjeta BiH te na taj način iskazanoj svakovrsnoj potpori i ohrabrenju Svete Stolice Bosni i Hercegovini. Naglasio je kako je i danas Bosni i Hercegovini potrebno ohrabrenje na putu izgradnje mira i dijaloga među svim narodima koji zajedno žive na prostorima Bosne i Hercegovine. Tom prigodom Papa se prisjetio svog posjeta Bosni i Hercegovini te još jednom zahvalio za srdačnan prijam. 

Papa Franjo je  ovom prigodom iskazao i potporu Bosni i Hercegovini na putu u Europsku uniju. Ocijenio je kako je proširenje Europske unije na zemlje zapadnog Balkana trajna zadaća svih onih koji promišljaju o dobrobiti naroda ove regije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!