VELEŽ: Požar je lokaliziran, ali se mora i ugasiti

Ostati neporažen na Tušnju, u duelu s Slobodom nikad nije bilo lako. I oni najbolji su nemali broj put znali gubiti bodove na ovom teškom gostovanju, zato gledajući iz tog kuta, mjesta za nezadovoljstvo u taboru Veleža ne bi trebalo biti.
Ipak, Velež je jedini sastav lige još uvijek bez pobjede pa je pritisak i dalje prisutan, ništa manji nego što je to bio i prije utakmice sa Slobodom. U situaciji kakva jeste, bod na Tušnju je vatrogasnim riječnikom lokalizirao požar, zaustavljen je u trenucima kada je prijetio da se proširi, ali vatre još uvijek ima, požar tinja pa se moraju učiniti dodatni napori da se definitivno ugasi. U prijevodu ‘mora’ se ostvariti pobjeda protiv Širokog Brijega. A to nije nikada bilo, niti će ikada biti lako ostvariti. Jer bez obzira na trenutačnu formu, igrački kadar Široki kao po tradiciji igra dobro u Vrapčićima. Uz to, treba uzeti u obzir činjenicu da je momčad Denisa Ćorića odmornija, s obzirom da nije bila aktivna proteklog vikenda – njen duel sa Sarajevom odgođen je zbog obveza Bordo tima u Europi.
Ono što smo vidjeli od Veleža u posljednjem susretu, jeste činjenica da je razina borbenosti podignuta za još jednu stepenicu, da ekipa može igrati taj visoki presing jedan određeni period, ali da je i dalje otvoren problemi realizacije, brze tranzicije po osvojenoj lopti. Baš kao što je prisutan problem preuzimanje veće odgovornosti u veznom redu, prije svega ofanzivnom segmentu – kada je potrebno kreirati šanse. Jednostavno, protok lopte mora biti brži, ali rizik veznih igrača veći. Jer ukoliko se prepusti sredina terena Širokom Brijegu, onda će opet biti velikih problema.
Uz to, učinak bočnih igrača mora biti veći u ofanzivi. Jer uz sve probleme s realizacijom koji prate ekipu, nedostaje pravih lopti s lijeve ili desne strane, prije svega za Fajića, ali  i igrače iz drugog plana. Može li to Velež dobiti eventualno s Yanijem Urdinovim, ili Crnogorcem Kalezićem, vidjet ćemo. Ono što je sigurno, utakmica protiv Širokog Brijega sa sobom nosi veliki pritisak i vrlo lako bi mogla odrediti daljnu sudbinu Veleža. F. I.

2 thoughts on “VELEŽ: Požar je lokaliziran, ali se mora i ugasiti

 • kolovoz 13, 2019 at 11:44 am
  Permalink

  Samo 3 boda datim degenek davide gdjesu dosli pakao sa navijanjem 90 min cijeli stadion nesamo balavci iza gola

  Reply
  • kolovoz 13, 2019 at 4:46 pm
   Permalink

   Vi ste gori od balavaca

   Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!