VELEŽ: Stvaraju se uvjeti za realan iskorak, ali tek iduće sezone

Odigrana je prva kontrolna utakmica, priliku su protiv Želje dobila 22 igrača, bilo nešto malo novih lica, ali ono što se može slobodno napisati – činjenica da Velež u zimskom periodu već duže vremena nije izgledao ovako.
Samo su tri nova igrača, moguće je da im se priključi još jedan, ali realno – to je otprilike to. Okosnica ekipe je tu, nema problema sa ozljedama, nema nezadovoljnjih i samo je pitanje izbora i vremena kako će i koju postavu posložiti Feđa Dudić. Jer bez obzira na problem s lijevim bokom, u ekipi je sasvim sigurno dovoljan broj defanzivaca, ali jednako tako i veznjaka… pa i ofanzivaca. Naravno, treba uzeti u obzir činjenicu da će ozljeda, kartona biti, ali ako se stvari bude razvijale u željenom pravcu pritiska oko borbe za opstanak ne bi trebalo biti, a u takvoj situaciji onda bi i netko od mlađih igrača mogao iskočiti, iskoristiti priliku. Od Čivića, Maneva, Zvonića, Darija, Mrgan  pa juniora Jelovca, Zvizdića, mladog Alagića i eventualno Ćosića koji je igrao povremeno na boku se može posložiti zadnja linija, koja je uigrana, u kojoj se igrači izuzetno dobro poznaju. U veznom redu tu su Hasanović, Radovac, Osmić kao defanzivci, Vehahabović i Pršeš kao oni koji bi trebali biti zaduženi za kreaciju, iako opet, ako nije na boku, tu svoje mjesto ima Ćosić. Možda bi u toj igri prema naprijed, Velež mogao za nijansu biti i opasniji, jer gledajući imena, sve su to igrači koji mogu zabiti gol, prelomiti utakmicu jednim potezom. Ovčina, Cvijanović, Behram, Brandao, Fajić, imaju kvalitetu, kako na boku, odnosno na lijevom ili desnom krilu, tako i u klasičnom špicu. Jedino je pitanje formacije u datom trenutku, odnosno odgovornosti u defanzivnim zadacima. U posljednjim utakmica prvog dijela, Brandao – Fajić – Cvijanović pokazali su kako mogu ispuniti i te zadatke kada se ekipa organizirano brani, odnosno kada se bočni ofenzivci spuštaju i pomažu veznom redu.

Igrači su tu, vremena ima, dobro se poznaju, ako se stvari bude razvijale u željenom pravcu, Rođeni bi mogli polako udarati temelje za jednu pravu, ozbiljnu ekipu koja bi ove polusezone mogla uhvatiti priključak za onim najboljima, a onda već u idućoj napraviti rezultatski iskorak.  F. I.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!