Velika Gospa, Thompson i Zrinjski na Pecari – sve u istom danu!

Široki Brijeg za blagdan Velike Gospe, ujedno i na Dan Grada, postaje središte Hercegovine. I ove godine planirana je velika fešta, uz glazbenog gosta – Marka Perkovića Thompsona, koji će nastupiti na širokobriješkom glavnom trgu u 21 sat.

Najavljen je dolazak desetaka tisuća  ljudi iz cijele BiH i Dalmacije, koji će, osim koncerta Širokobriježanima dragog pjevača, moći pogledati uzvratnu utakmicu između HŠK Zrinjski i švedskog Malmoa, u trećem kolu kvalifikacija za Europsku ligu. Naime, Zrinjski će 15. kolovoza svoje domaćinstvo odraditi na Pecari od 19 sati, s obzirom na to da stadion pod Bijelim Brijegom ne zadovoljava UEFA-ine kriterije. 

Ukoliko „Plemići“ prirede još jednu senzaciju i upravo na Pecari prođu Šveđane, Široki bi mogao imati jednu od „najluđih“ proslava u povijesti. Navijači Plemića već najavljuju kako će u ogromnom broju doći na Pecaru pa nema sumnje da će biti uzavrela atmosfera, u najmanju ruku onakva kakva je bila protiv Utrechta.

Kažimo i to kako se Širokobriježani za blagdan Velike Gospe, tradicionalno, pripremaju devetnicama, koje završavaju na uočnicu, 14. kolovoza.

Na sam blagdan, 15. kolovoza, svete mise služit će se u 5, 6, 7, 8 i 9 sati, dok će svečano misno slavlje u 11 sati predvoditi  fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene iz Sarajeva. Pjevat će veliki širokobriješki zbor „Sveta Cecilija“. A.M. Musa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!