Vesna Kazazić: “Za studente ključnu ulogu igra i praktični vid izobrazbe”

U prepunoj dvorani Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u ponedjeljak je otvorena već tradicionalna manifestacija ”Dani prava 2017”, gdje studenti kroz niz predavanja, radionica i debata proširuju svoje obrazovanje, ali i bruse vještine kroz raspravu o aktualnim temama od važnosti za našu zemlju i Evropu.

Praktični vid izobrazbe

Uvodna riječ i čast otvaranja ove manifestacije pripala je dekanici Pravnog fakulteta, prof. dr. sc. Vesni Kazazić, koja je pozdravljajući sve prisutne, istaknula kako pored teorijskih znanja za studente ključnu ulogu igra i praktični vid izobrazbe, a ovo je ističe jedan od načina stjecanja iste.

Ispred Studentskog zbora Pravnog fakulteta govorila je predsjednica Zbora, Ilijana Martinac, upoznavši sve prisutne s programom Dana prava koji traje od 22. do 26. svibnja. Gost na otvaranju bila je poznata mostarska advokatica Nada Dalipagić, koja je govorila o studentskim danima, o karijeri sudije i advokatice, o najzanimljivijim slučajevima iz prakse i o tome što zapravo znači i što donosi poziv pravnika, odnosno advokata. Predavanje se temeljilo na dvosmjernoj komunikaciji između publike i Nade Dalipagić, pa je tim više bilo zanimljivije za sve prisutne.

Nakon održanog predavanja uslijedila je simulacija suđenja predmeta s Regional moot court natjecanja koje se ove godine održalo u Tirani (Albanija) na kojem su nastupili i naši studenti pod mentorskom palicom asistentice Ivane Stipanović koja je upoznala goste s važnošću ovog natjecanja za studente, te o načinu pripreme za natjecanje, pisanju podnesaka, vježbanju usmenog izlaganja kao i pravilima natjecanja.

Predavanje

Danas će biti održano predavanje advokata Josipa Muselimovića s početkom u 11 sati, dok će u 12 početi radionica: ”Postupak pred Evropskim sudom za ljudska prava i praktičan značaj Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda”.

”Dani prava 2017” će završiti u petak sa dva zanimljiva programa. U 11 sati će biti održano simulirano suđenje, Vis moot competition, Beć, 2017, dok će u 12 sati biti održano predavanje Anite Perić iz Službe za zapošljavanje.

Studentski zbor zahvaljuje svima na dolasku te poziva studente da sudjeluju u događajima koji slijede u ovogodišnjim Danima prava. Zbor se također zahvaljuje Pravnom fakultetu, Studentskom zboru Sveučilišta u Mostaru, te udruzi Switch koji su omogućili da se ovaj projekt realizira.

 

error: Content is protected !!