Hercegovina se oprostila od ubijenog 17-godišnjaka

Tužiteljstvo je najavilo u nedjelju da će nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanjem mjere pritvora prema J. Dž. osumnjičenom za ubojstvo prijatelja koje je počinio u petak na rudarskom kopu Vihovići

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije od Suda će tražiti određivanje pritvora za maloljetnog J. Dž (17) koji je u petak navečer na nekadašnjem rudarskom kopu Vihovići iznad Mostara hicima iz automatske puške usmrtio svog vršnjaka, D. V (17), potvrđeno je u Tužiteljstvu.

Osumnjičeni 17-godišnjak je nakon krim obrade u MUP-u HNŽ-a u subotu navečer predan u nadležnost Tužiteljstva gdje ga je ispitala dežurna županijska tužiteljica.

Nakon saslušanja, prema nadležnom sudu će biti upućen prijedlog za određivanjem mjere pritvora.

– Tijekom dana, nakon analize dokaza, ići ću sa prijedlogom prema Sudu za određivanje pritvora. Istraga ide svojim tijekom, sva potrebna vještačenja su u tijeku. Obducent je obavio obdukciju tijela nastradalog, te će stručni nalaz biti završen kroz koji dan, nakon čega će se odrediti i kvalifikacija kaznenog djela, kazala je u nedjelju dežurna županijska tužiteljica.

Maloljetni J. Dž. se sumnjiči za ubojstvo prijatelja D. V., koje se dogodilo u petak oko 19.30 sati na mjestu zatvorenog kopa rudnika Vihovići kod Mostara. Mladić je ubijen u automobilu, a policija je pored tijela pronašla automatsku pušku kojom je počinjeno ubojstvo. Navodno je osumnjičeni u prijatelja ispucao cijeli rafal, pozvao policiju i kazao što je uradio, a potom je sam pješke došao u policijsku postaju i predao se. Motivi ovog brutalnog ubojstva službeno nisu bili utvrđeni, a više bi se trebalo znati nakon što se provede cjelokupna istraga.

Pokop ubijenog mladića

Hercegovina se oprostila od tragično stradalog mladića D. V. Posmrtna povorka krenula je u nedjelju, 3. veljače 2019. godine u 15 sati ispred mrtvačnice Bijeli brijeg, gdje obitelj primila izraze sućuti od 14.15 sati. Pokop je obavljen u 15.30 sati na rimokatoličkom groblju Jedinice – Ljuti Dolac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!