‘Ajmo na fuka’ u petak na repertoaru Narodnog pozorišta Mostar

Predstava Ajmo na fuka autora i redatelja Dragana Komadine, bit će odigrana u petak, 8. 2. u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar. Glumačku postavu čine: Saša Oručević i Robert Pehar.

Predstava tematizira odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine. Njihove sudbine prikazane su kroz tri različite situacije: kao mrtvaci koji na nebu čekaju „poziv od Onoga gore“, kao ratnici na sukobljenim stranama u rovovima, ali i kao dvojica poznanika u poslijeratnom Mostaru.Ova predstava je prvi zajednički koprodukcijski projekt Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

„Predstava je indiskretna posveta cijeloj jednoj generaciji mladih ljudi gurnutih u rat. Oni nisu nikakvi genetski zločini, niti nikakve hladnokrvne ubojice. Prije velika djeca.

Ovo je prije svega antiratna predstava, koja evocirajući ratne traume istodobno utire put njihovom zacijeljenju, te razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo. No ona jednako tako upozorava i na hladni rat koji se vodi već dvadeset godina. I tu je najdragocjenija njezina recepcija kod mlađe publike. Kao opomena. Ili što bi rekao Romain Rolland: od rata jedino više mrzim one što pjevaju o ratu u kojemu nikad nisu bili.“ – zapisao je o predstavi autor i reditelj Dragan Komadina.

„Ajmo na fuka“ je doživjela veliki uspjeh kod publike i pozorišne kritike, a za istu su Narodno pozorište Mostar i HNK Mostar dobili nagradu na XIV festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici, “kao priznanje za odlučan iskorak teatra prema novim mogućnostima umjetničke saradnje”.

Cijena ulaznice je 7 KM, odnosno 3,50 KM s popustom za učenike, studente i umirovljenike.

ULAZNICE

Ulaznice možete kupiti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervisati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected], te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!