Ambasador Nelson posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric George Nelson razgovarao je danas u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Rankom Vukovićem i Ivicom Bošnjak.

Direktor Vilić je izrazio dobrodošlicu ambasadoru Nelsonu i uspješan rad u diplomatskoj misiji u Bosni i Hercegovini.

Vilić je informirao ambasadora o zakonskim nadležnostima Direkcije, njenoj ulozi u sigurnosnom sistemu BiH, kao i poslovima i zadacima koji se svakodnevno obavljaju. Izrazio je i zahvalnost za dosadašnju saradnju Ambasade SAD u BiH, posebno podršku koju je pružila u oblastima unaprjeđenja materijalno-tehničkih kapaciteta Direkcije, organizaciji i realizaciji obuka za policijske službenike, kao i razmjeni najboljih iskustava i praksi.

Ambasador Nelson zahvalio je za dobrodošlicu, te istakao da je za američku administraciju od prioritetne važnosti uspješna komunikacija i saradnja s policijskim agencijama, kao i da je Direkcija značajan partner Ambasadi SAD-a u BiH, s obzirom na njene zakonske nadležnosti. Također, razmjena informacija i koordinacija bh. policijskih tijela je neophodna za očuvanje sigurnog okruženja u Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će uspješna saradnja biti i nastavljena.

Ambasador Nelson posjetio je Operativni i Situacioni centar Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, saopćeno je iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.         

error: Content is protected !!