BEŠLIĆ ODGOVORIO: Neće neka nevladina organizacija upravljati ‘Partizanskim grobljem’

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, u povodu zahtjeva Udruženja građana Mostarski krug prema više političkih stranaka da se ocijeni ustavnost njegovog pravnog statusa, izjavio je u ponedjeljak kako nema potrebe da to komentira, te da on nije gradonačelnik jer je “sam sebe postavio”, nego je “dva puta izabran”, piše portal starmo.ba

“A dobio sam od Izborne komisije zvanično ‘papir’, u kojem se kaže da moram obavljati dužnost dok nekome ne mogu da predam dužnost. Mogu predati dužnost novoizabranom gradonačelniku i otprilike tako stvari stoje”, izjavio je Bešlić.

“To što će oni, neka nevladina organizacija, podnijeti nekakvu prijavu, to je svačije pravo. Mislim da u ovoj državi imamo udruženja na stotine, na tisuće, na milijune da ne kažem, jer svaka tri čovjeka mogu napraviti neko udruženje i tako mogu pokrenuti neko pitanje”, dodao je Bešlić.

Na pitanje novinara u vezi sa podnošenjem kaznene prijave protiv njega u vezi sa Partizanskim grobljem, Bešlić je opet rekao da nema potrebe da komentira “neke stvari koje grupa građana radi na svoj način, bez ikakvih komunikacija i bez ikakvih dozvola”.

“Vi morate znati da postoji pravo države da upravlja svojom imovinom. Imovina Partizanskog groblja je gradska imovina”, rekao je Bešlić i dodao da nitko bez Grada Mostara ne može raditi bilo što na Partizanskom groblju, te da “Grad ima pravo s tim da upravlja”.

On je podsjetio da je svojevremeno bivši ministar kulture Federacije BiH, Gavrilo Grahovac bio obećao da će to ministarstvo dodijeliti 3 milijuna KM da se izvrši rekonstrukcija Partizanskog groblja. “Nikada nije došla niti jedna marka iz federalnog ministarstva, tako da je ta priča ostala, rekao bih, jedna predizborna priča, koja se odvijala baš u neko predizborno vrijeme”, rekao je Bešlić.

On je još kazao da je to udruga građana ili nevladina organizacija, “jedna od mnogih” i “ona s tim niti upravlja niti može da upravlja niti će upravljati”.

Bešlić je rekao da je neformalna grupa ljudi, “neformalno društvo” nedavno izabralo “nekoga za predsjednika” gradskog povjerenstva za obnovu Partizanskog groblja, “pa se taj nađe uvrijeđen”.

“Niti je njega Grad imenovao niti ga je potvrdio. Mi ćemo imenovati one zamjenske članove za umrle i objaviti ćemo to u Službenom glasniku, što će biti svakome dostupno”, rekao je Bešlić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!