Bihać protiv povećanja smještajnih kapaciteta za migrante

Gradska uprava Bihać je predstavila novoosnovani Komunikacijski tim, koji će biti zadužen za konverzaciju s medijima i obavještavanje o svim aktivnostima i aktualnostima kada je u pitanju situacija s migrantima i izbjeglicama.

„U ovom komunikacijskom timu su predstavnici Kabineta gradonačelnika Bihaća, gradske organizacije Crvenog križa i Centra za socijalni rad. Cilj nam je da pravovremeno proslijedimo provjerene informacije svim zainteresiranim medijima, odnosno maksimalno smanjimo mogućnost pojavljivanja i plasiranja dezinformacija. Dosada smo imali korektnu suradnju, pa zašto ne bismo to i unaprijedili“, rekao je jedan od članova Komunikacijskog tima Grada Bihaća Edin Moranjkić.

Još jednom je naglašeno kako se Gradska uprava protivi svakom eventualnom pokušaju povećanja smještajnih kapaciteta za migrante i izbjeglice na području grada Bihaća.

„Poznato je da su ovdje već nadmašeni i kapaciteti postojećih prihvatnih centara i zato uopće ne razmišljamo  o novim, jer se lokalna zajednica i policija s ograničenim resursima ne mogu nositi s većim brojem migranata i izbjeglica. Iz medija smo saznali da Služba za poslove sa strancima BiH preuzima nadzor nad ovdašnjim prihvatnim centrima, međutim ni mi, a ni županijska vlast nismo dobili službenu potvrdu toga“, dodao je Moranjkić.

Istaknuto je i kako se zbog ograničenih ovlasti lokalne zajednice u ovoj situaciji, pokušava izvršiti maksimalni pritisak na nadležne državne institucije koje su potpuno zakazale u prethodnih godinu dana.

Za iduće razdoblje najavljena je organizacija okruglog stola o aktualnoj situaciji s migrantima i izbjeglicama u Bihaću, dok će Komunikacijski tim o svim ostalim aktivnostima izvještavati na redovnim mjesečnim konferencijama za medije.

error: Content is protected !!