Bjeliš: Očekujem dvije ratničke utakmice

Sljedeće subote starta završnica rukometnog prvenstva Bosne i Hercegovine sa osam najboljih ekipa tijekom sezone 2018./2019.

Među njima je u specifičnoj poziciji ljubuški Izviđač koji se ove sezone natjecao u regionalnoj SEHA ligi gdje su posljednju utakmicu imali 12. ožujka protiv Vardara. Kasnije su odigrali još po dvije utakmice u Kupu, u polufinalu s Vogošćom i u finalu s Borcem.

 – Kup nas je spasio, da nije bilo polufinala i finala našli bi se u baš nezgodnoj situaciji. Ovako smo te rupe donekle popunili. Teško je ocijeniti gdje smo u ovom trenutku, ali imali smo veliku stanku i nije dobro kad igrate svako 15 – 20 dana neku službenu utakmicu. Ipak to je iza nas, nemamo se što osvrtati previše nego spremiti što bolje za ono što nas očekuje, priča trener Skauta, Mario Bjeliš.

A u četvrtfinalu prvenstva Izviđač će igrati s Vogošćom (prva utakmica je na rasporedu u subotu od 18 sati), ekipom koju su dobro upoznali u polufinalu Kupa, ali i kroz ranije susrete.

 – Oni su ozbiljan protivnik, igrali smo u Kupu, stigao im je sad novi trener, dobro se poznajemo i očekujem dvije ratničke utakmice, govori Bjeliš.

Vogošća je po odlasku iskusnog stručnjaka Kasima Kamenice na klupu angažirala Bojana Unčanina.

 – Najbolje oni znaju što su time dobili ili izgubili, ali tu nema pravila jer puno faktora utječe na rezultat. Sigurno se i oni dobro spremaju za nas. Vidjet ćemo kako će sve proći.

Upozorenje su i utakmice u Kupu (27:23, 18:19).

 – Očekivale su se dvije tvrde utakmice, takve su i bile. Mi jesmo prošli, ali mogla je i Vogošća, kvalitetna su ekipa, imaju širinu. Mislim da nije realno što su oni bili šesti u prvenstvu, po kvaliteti su bili za puno bolji plasman. S ovim sastavom i sami su očekivali bolje i sigurno je da se oni neće olako predavati, ističe Bjeliš.

Izviđač je ususret sezoni ostao bez dosta igrača, a onda i tijekom samog natjecanja.

 – Imamo ekipu s kojom smo igrali u Kupu protiv Borca, to je sad naš najbolji sastav, a oni koji su otišli su zaboravljeni. Okrenuti smo ovom sastavu i želimo izvući najbolje iz njega, poručio je Mario Bjeliš. Er.B.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!