Bosić vs. Majkić na sjednici 29. lipnja

Advertisements

Zbog nedostatka kvoruma u Sarajevu danas nije održana sjednica Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamenta BiH, na kojoj je trebalo biti razmatrana prijava za kršenje kodeksa koju je protiv zastupnice SNSD-a u Zastupničkom domu Dušanke Majkić podnio zamjenik predsjedavajućeg ovog doma Mladen Bosić (SDS).

Sjednici nisu prisustvovali članovi Povjerenstva iz reda hrvatskog naroda, kao ni podnosilac prijave Mladen Bosić koji je predsjedavajućem Povjerenstva Borislavu Bojiću priopćio da je na putu. Nakon sjednice, Bojić je novinarima rekao da nije postojao kvalificiran kvorum koji može donijeti  odluku, zbog čega sjednica nije mogla biti održana.

-Nismo mogli donijeti ni odluku o utvrđivanju dnevnog reda, s obzirom na to da je proširen prijedlogom (predsjedavajućeg Zastupničkog doma Šefika) Džaferovića u vezi sa neprijavljivanjem određenog broja zastupnika koji su izlazili iz sale u vrijeme zasjedanja sjednice, bez najave predsjedavajućem ili potpredsjedniku Zastupničkog doma Parlamenta, Bojić.

Sjednica je po drugi put odgođena, a na prijedlog Bojića naredna je zakazana za 29. lipnja. Komentirajući neprisustvovanje Bosića današnjoj sjednici, Bojić je rekao da kodeksom nije predviđena obvezna prisutnost  predlagača, te da je Bosić navode iz prijave potpuno jasno i nedvosmisleno obrazložio.

Majkić je ocijenila da je Bosić svjestan pozicije u koju je sam sebe doveo i da zbog toga nije bio spreman da dođe i sasluša sve ono što bi mu se pri tom reklo.

-Odugovlačenje ovog postupka znači i odustajanje, inače bi bio prvi na  sjednici ukoliko želi da dokaže to što tvrdi. Sve je ovo jedna lakrdija koja će potrajati, navela je Majkić.

Majkićeva smatra da je i Bojić u nezgodnoj situaciji, jer mora da brani šefa, a nema argumente.

-Ovo je discipliniranje SNSD-a da se ne bi usudio da kaže više išta. Bez obzira kakva bila sankcija protiv mene, ja ni do sada nisam govorila neistine. I ubuduće ću žestoko kritizirati sve ono što budu govorili, a pri tome ne budu imali argumente, poručila je ona.

Bosić je podnio prijavu protiv Majkić Povjerenstvu za kodeks u Parlamentu BiH, za koju je nadležno Povjerenstvo za ljudska prava i izbjeglice, zbog njene izjave u emisiji “Aspekt” RTRS-a. Bosić je naveo da je Majkić tada rekla da je on poslije pada Zakona o trošarinama izrazio zadovoljstvo što su trošarine pale i da zbog toga neće biti mirovina i plaća.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!