Čović prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice stradanja Hrvata u Kotor-Varoši

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao je danas s delegacijom u Kotor-Varoši obilježavanju 25. godišnjice stradanja i progona Hrvata iz tog kraja.

Obilježavanje godišnjice je počelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja svim poginulim i ubijenim Hrvatima 2. svjetskog rata i poslijeratnog perioda, te Domovinskog rata u dvorištu župne crkve u Kotor-Varoši.

Sve prisutne pozdravio je i dobrodošlicu im poželio fra Zoran Mandić.

Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti svim žrtvama, u župnoj crkvi je održana sveta misa zadušnica za sve pale branitelje i ubijene Hrvate, koju je predvodio banjalučki biskup mons. Franjo Komarica, uz koncelebraciju ostalih kotorvaroških fratara.

Nakon svete mise, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović kratko se susreo i s mons. Komaricom. U razgovoru je zajednički usaglašeno kako je neophodno raditi na jačanju zajedništva i saradnji između svih sastavnica hrvatsko-katoličkog puka. Istaknuta je nužnost postizanja jednakopravnosti svih naroda u BiH, jer je to jedini put izgradnje uspješnije i bolje BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!