Cvijanović: Potrebna je nabavka novih automobila

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je zbog sigurnosti potrebna nabavka novih vozila za potrebe njenog kabineta.

Navela je da bi jedan broj automobila kojima raspolaže Kabinet predsjednika, trebalo da bude stavljen na raspolaganje nevladinom sektoru, nakon što dostave zahtjeve, kao i da će dosad korišteni ići na licitaciju.

-Smatram da je nabavka novih vozila normalna, iako djeluje mnogo kada čujete koliki je to iznos, ali, prosto, postoje određena pravila po kojima morate imati sigurne automobile – dodala je Cvijanovć.

U vrijeme dok je obavljala funkciju premijerke RS koristila je, kaže, automobil koji je bio star deset godina, prešao veliki broj kilometara i kvario se bezbroj puta.

Služba predsjednika RS-a raspisala je tender za nabavku pet novih putničkih vozila, a procijenjena vrijednost javne nabavke, bez PDV-a, iznosi 560.000 KM.

Cvijanović je danas novinarima u Banjoj Luci ponovila da postoji potreba da RS ima ujedinjen nastup na nivou BiH, kao i da cilj najavljenih izmjena Krivičnog zakonika RS-a nije disciplinovanje političara i izabranih funkcionera, već da svako u institucijama RS i na nivou BiH poštuje ono što je propisano Ustavom i zakonima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!