Cvitanović razgovarao s Wigemarkom

Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno predsjednikom Ilijom Cvitanovićem, susrelo se u Sarajevu sa šefom Izaslanstva Europske unije i posebnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom.

Tijekom susreta bilo je riječi o aktualnom političkom stanju u BiH, europskom putu BiH i euroatlantskim integracijama, a poseban naglasak stavljen je na izmjene Izbornoga zakona, priopćeno je danas iz HDZ-a 1990.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu BiH Ivana Zelenika i međunarodni tajnik HDZ-a 1990 Ante Janković upoznali su veleposlanika Wigemarka sa stajalištem svoje stranke oko izmjena Izbornoga zakona. Tom prigodom jasno su naglasili da kozmetičke izmjene zakona, koje predlažu pojedine stranke, nisu rješenje i za HDZ 1990 su neprihvatljive.

“HDZ1990 se zalaže za iskreno rješavanje problema legitimnog predstavljanja Hrvata na području FBiH i u RS-u, jednako kao i problema legitimnog predstavljanja Srba u FBiH i Bošnjaka u RS-u. Nedopustivo je da se Hrvati u Vijeću naroda RS-a nikada nisu mogli pozvati na vitalni nacionalni interes, te detaljno elaborirao svakodnevnom diskriminacijom sa kojom se susreću Hrvati u RS-u”, istaknuto je tijekom sastanka.

Cvitanović je naglasio kako se HDZ 1990 zalaže za izmjenu Izbornog zakona u skladu s presudom Ustavnoga suda BiH.

– Ostat ćemo ustrajni nametnuti svoje stavove kako bismo ostvarili izbornu ravnopravnost svih Hrvata u Bosni i Hercegovini, a što podrazumijeva da ćemo se boriti za prava Hrvata i u RS-u i u Posavini i u zapadnoj Hercegovini, Zenici, Tuzli, Sarajevu, dakle na svim područjima gdje Hrvati žive – kazao je Cvitanović,  te je izrazio svoje žaljenje zbog ponašanja kako vlasti tako i opozicije koji se, kako je kazao, samo deklarativno zalažu za europski put u BiH, stoji u priopćenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!