Dačić: Ako Hrvati hoće diplomatski rat, imat će ga

Ako Hrvatska hoće diplomatski rat, imat će ga, izjavio je potpredsjednik srbijanske vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić, izrazivši očekivanje da će prevladati razum i da će se nastaviti putem dobrosusjedske suradnje.

“Ukoliko službeni Zagreb odluči da povuče veleposlanika iz Beograda, kako se špekulira, isto ćemo uraditi i mi s našim veleposlanikom u Zagrebu. Spremni smo da tu ‘igru’ odigramo do samog kraja, ako oni to hoće, ali plašim se da je ‘srpski problem’ u Hrvatskoj jako teška i neizlječiva bolest”, rekao je Dačić u intervjuu za “Informer”.

Dačić ističe da će Srbija primijeniti sve recipročne mjere u odnosu na Zagreb.

“Oni su našeg ministra obrane proglasili za personu non grata pa smo i mi to odmah uradili s njihovim ministrom. Naša politika sa Hrvatima je reciprocitet”, istakao srbijanski šef diplomacije.

Dodao je kako su recipročne mjere uobičajena praksa u diplomaciji.

“Ukoliko dođe do novih neprijateljskih koraka vlasti u Zagrebu, spremni smo da reagiramo. Ipak nadam se da ćemo se okrenuti pozitivnim stvarima, jer odnosi Beograda i Zagreba jesu presudni, ključni za stabilnost u čitavoj regiji”, napomenuo je Dačić.

Prema njegovim riječima, Srbija je spremna da odustane onog trenutka kada hrvatska ukine mjere prema ministru obrane Aleksandru Vulinu.

“Ovo svakako nije put kojim treba da idemo. Nadamo se da će prevladati razum i da ćemo nastaviti putem dobrosusjedske suradnje, trasom koju su zacrtali predsjednici Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić. Ali ako netko hoće diplomatski rat, imat će diplomatski rat”, istakao je Dačić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!