Deset mladih nogometaša izgorjelo u požaru u Brazilu

Deset članova mlade selekcije brazilskog nogometnog kluba Flamengo poginulo je u požaru koji je izbio u trening-kampu u Rio de Janeiru, javlja BBC. Požar je izbio dok su igrači spavali u klupskom kampu Ninho de Urubu. Još tri osobe su ozlijeđene, ali zasad nije poznato koliko su teške njihove ozljede.

Prema pisanju lokalnih medija požar je izbio oko 5:10 sati ujutro po lokalnom vremenu (7:10 sati po srednjoeuropskom vremenu), a, kako javljaju mediji, ugašen je dva sata kasnije. Za sada nitko od poginulih nije identificiran, ali u kampu su boravili dječaci u dobi od 14 do 17 godina. Ozlijeđeni su prevezeni u bolnicu. Uzrok požara zasad nije poznat.

“Djeca mlade momčadi Flamenga su spavala u trenutku izbijanja požara”, izjavio je za Globo News vatrogasac Douglas Henaut.

Igrači prve momčadi Flamenga trebali su početi s treningom u Ninho do Urubu u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Požar je izbio nakon što je grad danima bio pod obilnim padalinama u kojima je poginulo šest osoba.

Klub iz kojeg su ponikli Zico, Junior i Leonardo, Flamengo, jedan je od klubova s najvećom navijačkom bazom u Brazilu i dobro je poznat diljem svijeta, prenosi Index.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!