Detalji uhićenja hercegovačkog para bračnog para u Šestanovcu kod Splita

U Škodi, s koje su skinuli oznaku taksi službe u kojoj radi Mirko Đ., autoputom A1 su došli blizu Šestanovca, gdje su im švercersku rutu presjekli inspektori Službe kriminaliteta droga

SPLIT – Taksist Mirko Đ. (43) zvani Mićo i supruga mu Daliborka Đ. (36) zvana Daca, kuharica po zanimanju, oboje državljani BiH, ostavili su kod kuće u Trebinju jednogodišnju kćer i uputili se u Hrvatsku, gdje su uhićeni zbog droge.

Putem su pokupili kilogram i pol heroina, koji je Daca skrila u jakni te su došli na granicu s Hrvatskom, na prijelaz Nova Sela, između Metkovića i Vrgorca.

U Škodi Octaviji, s koje su skinuli oznaku taksi službe, autoputom A1 su došli blizu Šestanovca, gdje su im švercersku rutu presjekli inspektori Službe kriminaliteta droga i Postaja granične policije Imotski PU splitsko-dalmatinske.

Mirko je vozio Škodu, a Daliborka je bila na suvozačkom sjedištu. Ukupno 1.515 grama heroina raspoređeno u tri paketa Daca je strateški nagurala u svoju jaknu.

Nakon uhićenja i kriminalističke obrade, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet privedeni su u istražni zatvor.

Nakon ispitivanja u državnom tužiteljstvu odlučit će se o istražnom zatvoru, koji se nad stranim državljanima obično određuje zbog opasnosti od bijega. Pogotovo ako se radi o državljanima zemlje koja nije u Europskoj uniji.

U putnim ispravama bračnog para vidljivo je kako su i prije više puta dolazili u Hrvatsku, a između ostalog i na ljetovanje. Omiljeno odredište za opuštanje bili su im Kupari gdje su uživali na plažama turističkog kompleksa.

Oboje žive u Trebinju, Mirko od djetinjstva, a Daliborka od 2012. godine. Zaručili su se i vjenčali godinu dana kasnije, a u prosincu 2017. godine dobili su kćer. Mirko je vozač i radi za taksi službu s čijim vozilom su se i uputili u Hrvatsku. Roditeljski status i dijete od 14 mjeseci nisu ih spriječili u namjeri da zarade na heroinu. Kilogram heroina košta 25 tisuća eura, a droga je bila namijenjena hrvatskom tržištu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!