Dobio deset godina zatvora, stanodavca premlatio na spavanju

Radomir Tomić iz Stanara osuđen je u Okružnom sudu Banja Luka na 10 godina zatvora zbog kaznenog djela razbojstvo u stjecaju sa kaznenim djelom oduzimanje i oštećenje tuđe stvari. On je opljačkao i pretukao svog stanodavca u Ulici Frana Stupila u Banjoj Luci u prosincu prošle godine.

Sud mu je za razbojstvo utvrdio kaznu od 9 godina i 6 mjeseci, a za oduzimanje i oštećenje tuđe stvari 8 mjeseci, pa mu je izrečena jedinstvena kazna.

Istom presudom mu je izrečena mjera oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenjem kaznenog djela u iznosu od 100 maraka. Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice.

Tomić je uhićen 14. prosinca prošle godine, a policija je za njim tragala nakon što je napao svog stanodavca u Banjoj Luci, opljačkao ga, te mu ukrao automobil. Tomić je napao svog stanodavca P. S. (81) koji je spavao u svojoj sobi, stao mu nogom na grudi, a zatim ga nekoliko puta udario pesnicom i rukama stezao vrat. Tomić je u prosincu 1997. godine u pokušaju pljačke benzinske crpke u Tedinom Hanu, općina Stanari, ubio radnika, a žrtva drugog razbojstva je starac sa područja mjesta Pojezna. Nakon ta dva razbojstva, kao i pokušaja ubojstva Tomić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina koju je djelomično izdržavao u Foči i Doboju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!