DODIK PORUČIO HRVATSKOJ: ‘To je naše!’

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik govoreći o imovini Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj i najavi da će biti potpisan bilateralni sporazum kojim će taj problem biti riješen, rekao je danas u Nišu da ta imovina mora da pripadne BiH.

“To je naša imovina. Hrvatska se nije odnosila korektno kada je uspostavljala rješenja koja su omogućavala da daje tuđu imovinu u zakup. Mogla je natjerati vlasnike imovine da nešto riješe, ali nije mogla da ona raspolaže imovinom u ime nekoga i da još odredi da stvarni vlasnik ne može da joj priđe 20 godina”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, treba razgovarati i riješiti i to i druga pitanja koja su se na skupu u Tirani pokazala kao značajan problem, kao što je Pelješki most.

“Neki u BiH smatraju da to pitanje BiH mora problematizovati čak do međunarodnog suda. Mislim da je Pelješki most završena priča i da je to stvar Hrvatske, ali to pravi probleme u odnosima. Sve to bi trebalo staviti na dnevni red i završiti u korektnoj atmosferi”, poručio je Dodik.

5 thoughts on “DODIK PORUČIO HRVATSKOJ: ‘To je naše!’

 • svibanj 12, 2019 at 7:38 am
  Permalink

  Vlast u BiH moze se formirati ovako:
  1.sef predsjedinistva Srbin 16 mjeseci
  2.sef parlamenta Hrvar 16 mjeseci
  3.sef vijeca ministara Musliman

  Pa se onda rotiraju:
  Predsjedn Hrvat
  Parlament Musliman
  Vijece ministara Srbin

  Pa Predsjednistvo Musliman
  Parlamenta Srbin
  Vijece ministara Hrvat
  Tri puta se rotirati:

  Reply
  • svibanj 18, 2019 at 8:11 am
   Permalink

   Ako pišeš musliman, onda slijedi pravoslavac i katolik.A po svemu sudeći Bosanci ovdje nemaju mjesta niti druge manjine. Ovo je država u kojoj imaju pravo oni koji se izjasne po vjerskoj osnovi ali samo 3 relivije.Šta je sa Romima, Jevrejima, sa svim drugim koji su državljani Bosne

   Reply
 • svibanj 12, 2019 at 10:04 am
  Permalink

  Od rotacija nema ništa. Rotirati ljude ne znači ništa dok se ne očiste ovi ratni profiteri i presuđeni i još nedosuđeni UZPovci. Kada se uradi katarza u glavama / a sigurno neće/ ovisadanjih poslušnika iz Zagreba i Beograda i Rusije, neće biti nikakva boljitka. Drugo riješenje je resetovanje države i fašiste i lopove svih fela i boja poslati na BiH Goli otok. Ne treba veliki otok – u pitanju je pedesetak porodica!

  Reply
 • svibanj 13, 2019 at 2:45 pm
  Permalink

  boljsevici vape za golim otocima ,pendrecima,silom..u svemu vide fasizam sto se kosi sa njihovim socijalistickim snovima…od toga nema nista……mi smo vezani za zagreb i tocka……….a sarajevo je nista manje daleko nego mogadishu.bar u pogledu na buducnost…………poz.iz sredisnje bih

  Reply
  • svibanj 14, 2019 at 3:20 pm
   Permalink

   prije svega: Smrt fašizmu – Sloboda narodu! A vratitćete sve pokradeno, oteto itd. UZP je dobio svoj epilog u Hagu, a svakako će i materijalni UZP biti presuđen, već je veoma evidentno! BiH Goli otok se odnosi na pripadnike lopovsko, fašističkih torova – sva tri, da ti bude jasnije!

   Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!