Došli kao gosti pa ženi oteli novac prijeteći da će joj ozlijediti bebu

Osumnjičeni i žrtva se poznaju i oni su kod nje u kuću ušli kao gosti. Odmah su je napali prijeteći da će ozlijediti bebu ako im ne dadne novac

MODRIČA – Policija je uhitila J. K. i G. N. sa područja Vukosavlja zbog sumnje da su opljačkali kuću P. F. u Modriči prijeteći da će ozlijediti njenu bebu.

Policijska uprave Doboj priopćila je da je razbojništvo počinjeno utorak ujutro oko 10.30 sati, a razbojnici su uhićeni nekoliko sati kasnije u 20.40 sati.

Neslužbeno saznajemo da se osumnjičeni i žrtva poznaju i da su oni kod nje u kuću ušli kao gosti.

– Ona ima malu bebu, a u vrijeme kada su razbojnici ušli u kuću žena je bila sama i njen muž nije bio tu. S obzirom da obojicu napadača poznaje, ona ih je pustila da uđu u kuću ne sluteći da će biti žrtva napada, kazao je izvor blizak istrazi i dodao da su razbojnici po ulasku u kuću napali ženu.

Prema riječima ovog izvora oni su joj rekli da će joj teško ozlijediti bebu, ako im ne da novac.

– Žena od straha nije mogla ni da ih spriječi pa su oni uzeli određenu količinu novca. Nakon što su je opljačkali razbojnici su pobjegli, a žena je pozvala policiju i rekla o kome se radi, tako da su oni brzo pronađeni, kazao je izvor blizak istrazi.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da ne mogu da otkrivaju detalje ovog slučaja jer istraga traje.

– Protiv J. K. i G. N. će Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj biti dostavljen izvještaj za razbojništvo, rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

Prema nepotvrđenim informacijama policija provjerava sve okolnosti ove pljačke i moguće motive s obzirom da se žrtva i pljačkaši poznaju.

Sličan slučaj pljačke na području dobojske regije zabilježen je u kolovozu u Tesliću kada su razbojnici oko ponoći upali u kuću R. Omerovića u mjestu Gusti Teslić. Oni su upali u kuću u noći između 18. i 19. kolovoza dok su Omerović i njegova supruga bili u dubokom snu. Probudili su ih jaki udarci u glavu. Jedan od razbojnika  je pucao u zid spavaće sobe, ali na sreću metak nikoga nije ranio. Nesretni supružnici doživjeli su ogroman šok, a razbojnici su pobjegli kada nisu ništa pronašli.

Manje razbojstava

Prema podacima policije Republike Srpske za prvih šest mjeseci ove godine počinjeno je 41 razbojništvo što je za 30.5 posto manje nego u istom periodu lani. U spomenutom periodu ove godine na području koje pokriva Policijska uprava Doboj zabilježena su tri razbojništva. Na meti razbojnika najčešće su bile trgovine i opljačkano ih je 14, a zatim osam sportskih kladionica, četiri benzinske crpke te tri kuće. Prema izjavama oštećenih tijekom 41 razbojništva pljačkaši su oteli 131.050 maraka. Najviše razbojništava 14 počinjeno je na području Banja Luke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!