Drvar nema novaca za sanaciju Titove pećine

Nakon što je prije mjesec i pol dana odron zemlje uzrokovan višednevnim padalinama uništio drvenu baraku u Titovoj pećini u Drvaru taj turistički i povijesni lokalitet zbog sigurnosnih razloga zatvoren je za javnost.

Prema riječima načelnice općine Drvar Dušice Runić, zbog sigurnosti posjetitelja potrebno je postaviti žičanu ogradu oko i iznad pećine, no općina nema sredstava da sama financira potrebne radove.

Pomoć je zatražena od viših razina vlasti, ali s obzirom da nova vlada nije formirana ni na županijskoj ni na federalnoj razini, lokalne vlasti morat će pričekati još neko vrijeme.

– Općini je financijska pomoć potrebna što prije jer turistički dolasci i posjeti spomen kompleksu Titova pećina predstavljaju glavni izvor prihoda od turizma – kazala je Runić.

Po njezinim riječima, Titovu pećinu godišnje posjeti između 5.000 i 10.000 turista, dok se prije rata ta brojka penjala preko 100.000.

Titova pećina obnovljena je i otvorena za turiste 2006. godine, a Spomen-kompleks “25. maj 1944” 2009. godine na 65. godišnjicu neuspjelog njemačkog desanta na Drvar u Drugom svjetskom ratu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!