Grbavac: Izgubili smo rutinu u napadu, ali ništa nije izgubljeno

Nisam još doživio da 14 minuta ne postignemo gol. Počeli smo nerezonski šutirati i razbranili Adnana Šabanovića na golu. Vogošća nije toliko dominirala koliko smo im mi dali šansu, komentirao je trener Skauta Zdenko Grbavac

Tijesno prvo poluvrijeme nije nagovještavalo takav pad Izviđača kakav se dogodio u drugih 30 minuta utakmice u Vogošći, a gdje su domaćini serijom od 7:0 riješili pitanje pobjednika (24:19) i ostvarili prednost u utrci za osvajanje titule prvaka BiH.

Ništa nije izgubljeno ni za aktualnog prvaka iz Ljubuškog, ali će sad morati juriti zaostatak.

– Bilo je dobro samo u uvodu utakmice, a onda smo ušli u napadačku anemiju koja je za mene kao trenera neobjašnjiva. Nisam još doživio da 14 minuta ne postignemo gol. Počeli smo nerezonski šutirati i razbranili Adnana Šabanovića na golu. Vogošća nije toliko dominirala koliko smo im mi dali šansu. U posljednjih 10 minuta smo se vratili prvenstveno zahvaljujući našoj dobroj obrani, komentirao je trener Skauta Zdenko Grbavac.

Vogošća je napravila 7:0, a kako kaže Grbavac “moglo je biti i puno više s obzirom na to koliko smo im dozvolili napada”.

– Vogošća se potvrdila kao naš glavni konkurent, ali nisu toliko dominirali svojom igrom koliko smo im mi to omogućili. Njihova obrana je bila na granici grubosti, ali najviše je stvar toga da nismo imali tečnost u igri, naši bekovi nisu proigravali, dali smo samo dva gola s pivota. Promašivali smo šanse koje smo stvarali, imali smo lošu selekciju šuteva.

Šabanović je imao 20 obrana, a Tarik Međić sa 6 golova bio najučinkovitiji igrač domaćina. Za goste je David Mandić zabio 4 gola, a Marko Ivanković skupio 12 obrana.

– Nije ništa izgubljeno, moramo “sabrati glave” i vidjeti što je problem. Očito se osjeti na ekipi nedostatak natjecateljskih utakmica bez obzira što smo u dobroj fizičkoj spremi. Jednostavno nemamo rutine u napadu, izgubili smo tranziciju po čemu je Izviđač bio prepoznatljiv. To ovoga puta nismo koristili, pogotovo u prvom dijelu kad smo dobro igrali obranu, rekao je Grbavac.

Već u srijedu Skaute očekuje domaća utakmica s Konjuhom.

– Tu bi se trebali sabrati i probati što lakše odraditi utakmicu da što svježiji odemo u Banju Luku. Mislim da će ta utakmica odlučivati naš plasman, zaključio je Zdenko Grbavac.

Piše: Ersan Bijedić, [email protected]

LIGA 4

  1. Vogošća 2 2          0          0          13        6
  2. Izviđač 2 1          0          1          -1         3
  3. Konjuh 2 1          0          1          -3         3
  4. Borac 2 0          0          2          -9         0

 

  1. kolo

Vogošća – Konjuh     31:23

Izviđač – Borac          28:24

 

  1. kolo

Konjuh – Borac          30:25

Vogošća – Izviđač      24:19

 

Parovi 3. kola

Izviđač – Konjuh        sri., 20.00

Borac – Vogošća        sri., 20.00

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!