GRUDE: Muškarac aktivirao zolju, ostao bez šake, djecu spasio parkirani automobil

Snažna eksplozija odjeknula je u subotu u mjestu Dubrave, općina Grude. Iz tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona saznajemo da je tridesetogodišnji A. B. u svojoj kući aktivirao ručni bacač, takozvanu zolju. Zolju je aktivirao u ostavi koja je naslonjena uz kuću, a prilikom detonacije zadobio je teške povrede, točnije ostao bez šake.

-Sinoć je hitno operiran u SKB-u Mostar, gdje mu je amputirana lijeva šaka, a zadobio je i povrede na nozi – kazao je dežurni tužilac, dodavši da je u pitanju nesretan slučaj.

Sve se desilo iz puste znatiželje. Navodno, ističe tužitelj, nije znao ni o čemu je riječ. Prouzrokovana je i materijalna šteta na vozilu i kući, no na svu sreću, ljudskih žrtava, izuzev teških tjelesnih povreda, nije bilo, iako su svi ukućani bili u tom momentu u kući i ispred nje. Naime, parkirano vozilo je spasilo djecu koja su se igrala ispred kuće.

-Vozilo je bilo parkirano ispred ostave, a djeca su se igrala u neposrednoj blizini vozila. Sreća pa je vozilo bilo parkirano tu, pa je zaštitilo djecu – rekao je tužitelj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!