ISPITANI PRVI SVJEDOCI: Policija istražuje svećenika Kordića nakon optužbi za seksualno zlostavljanje

Advertisements

Pripadnici policije Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) započeli su istragu protiv svećenika fra Kornelija Kordića zbog navodnog seksualnog zlostavljanja bivših malodobnih štićenica Obiteljskog centra Sveti Ivan Pavao II. nedaleko Čitluka, potvrdio je u utorak MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako je potvrdila policija, ispitani su prvi svjedoci po prijavi koju je uputila Franjevačka provincija u Mostaru.

Inspektori su u Centru Ivan Pavao II. razgovarali s nekoliko osoba te se istraga nastavlja, nakon što je portal Novosti objavio svjedočenje neimenovanih djevojaka koje tvrde da su u razdoblju od 2000. do 2014. godine bile žrtve danas 83-godišnjeg fra Kordića.

U međuvremenu je sedam djevojaka, bivših štićenica istoga doma, javno stalo u njegovu obranu tvrdeći da se protiv njega iznose “besramne optužbe”.

Ovaj franjevac i dugogodišnji ugledni svećenik u Čitluku odbacio je, u intervju koji je u utorak objavljen u Mostaru, sve optužbe, tvrdeći da nikada nije dirao djevojčice po intimnim dijelovima tijela. Rekao je da podržava istragu koja je pokrenuta, ustvrdivši da nema što skrivati.

Prema njegovim riječima, kroz centar, koji je utemeljen u ratu 1994., prošlo više od 500 nezbrinute djece o kojima se skrbilo uz pomoć donatora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!