Ivanković: Nema nam nego dobiti zadnje dvije utakmice

Zrinjski je svoju sezonu riješio na manje-više zadovoljavajući način. Opet je, 14. puta izborio nastup u Europi, u zadnja dva kola može samo dobiti – ali samo ako mu Sarajevo to dopusti, a ne djeluje da je lider to spreman i učiniti.
Rekordni prvak Zrinjski do kraja sezone može samo napraviti svoje i nadati se grešci Sarajeva. Razlika je tri boda, Sarajevo u dva preostala kola čeka Zvijezdu i ide GOŠK-u, Zrinjski dočekuje Tuzlu i gostuje Zvijezdi. Računica je jasna. Sarajevo u subotu ne smije pobijediti, a Zrinjski bi da bi utrka za naslov ostala otvorenom mora uzeti barem bod. U suprotnom, i tri boda prednosti nakon predzadnjeg kola riješit će utrku za naslov i u teoriji.
Pod Bijelim brijegom nešto drukčije razmišljaju – jer, svjesni su situacije.  Svjesni su vrlo, vrlo vjerojatne mogućnosti da će na kraju ove sezone ostati na šest naslov prvaka…


– Želimo pobijediti u dvije zadnje utakmice, osvojiti šest bodova i napraviti dodatni pritisak na Sarajevo, koje čisto sumnjam da će propustiti priliku da osvoji naslov, komentirao je pomoćnik u stožeru Plemića, Mario Ivanković.
Tuzla je u zadnjem kolu srušila Sarajevo i pomogla Zrinjskom da ostane u utrci, no Mostarci im u subotu neće zahvaljivati. Tražit će nova tri boda, ali bez nekog pritiska…

– Šef će i ove zadnje dvije utakmice dati priliku igračima koji su manje igrali, čisto rade daljnje selekcije u ekipi, pojasnio je Ivanković, ističući da bi van konkurencije u subotu mogao biti Damir Šovšić, koji je zbog ozljede ranije napustio utakmicu u Zenici, gdje je zrinjski minimalno slavio. S. N.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!