Izetbegović u Beogradu klanjao džumu namaz

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vili Mir sa članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, dok će hrvatski član  Predsjedništva BiH doći na svečanost povodom inauguracije.

Ivanić i Izetbegović su mu tom prilikom čestitali na izboru za predsjednika Srbije.

Vučić je kratko dodao da će treći član Predsjedništva Dragan Čović, koji ne prisustvuje sastanku, doći večeras na inauguraciju u Palatu Srbija, prenosi Tanjug.

Izetbegović je po dolasku u Beograd klanjao džumu namaz u Bajrakli džamiji.

On je uoči bilateralnog susreta s predsjednikom Srbije kazao da je njegova poruka podrške beogradskim i muslimanima u Srbiji, “da se ide u džamiju, da se čuva svoja tradicija, da se brani naše pravo, naš identitet i naša vjera”.

“O tome ćemo danas i razgovarati s Vučićem. Mislim da treba sa lijepih riječi preći na neka lijepa djela. Muslimana u Srbiji ima dosta i oni zaslužuju da s građevinskim dozvolama izgrade neke džamije da nam se ne bi desilo ono što se desilo u Zemun Polju početkom ramazana”, rekao je Izetbegović.

Kao ključni problem između dviju država, Izetbegović je naveo “negiranje genocida u BiH, negiranje identiteta Bošnjaka u BiH, kao i podrška ljudima koji odlikuju ratne zločince”.

Svečanosti povodom inauguracije Vučića prisustvovat će i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić te član Predsjedništva BiH Dragan Čović, prenosi Tanjug.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!