‘JAPANSKA’ ŠKOLA PROSLAVILA ROĐENDAN: Učenici nižu uspjehe (FOTO)

Advertisements

Direktorica Markotić čestitala je Dan škole svim učenicima i zaposlenicima i naglasila kako učenici ove škole imaju zapažene rezultate na mnogim natjecanjima

MOSTAR – Osnovna škola Ilije Jakovljevića  proslavila je svoj 16. rođendan priredbom koju su priredili učenici zajedno sa svojim nastavnicima, te prigodnim druženjem sa gostima.

Direktorica Osnovne škole Ilija Jakovljević Lidija Markotić podsjetila je da se Dan škole proslavlja 21. ožujka, ali da je ove godine proslava malo prolongirana. Markotić  je čestitala Dan škole učenicima,  učiteljima, nastavnicima i svim zaposlenicima škole .

Uspjesi škole

Ona je navela da se Povjerenstvo za kulturnu i javnu djelatnost škole odlučilo se da se za obilježavanje Dana škole adaptira poznata basna ”Ježeva kućica” koju su na jučerašnjoj priredbi uspješno odigrali učenici škole.

”Ideja vodilja u cijelom tekstu i poruka ove basne je očuvanje svoga doma i ljubav prema domu”, naglasila je Markotić.

Ona se osvrnula i na uspjehe koje su učenici škole imali u proteklom periodu.

”Čestitam svim našim pobjednicima natjecanja i njihovim mentorima. Imamo značajne uspjehe u sportu, naši učenici su na malonogometnom turniru Hvidra Mostar 2018. osvojili prvo mjesto. Naše rukometašice su na školskom sportskom natjecanju koje organizira Sportski Savez Grada Mostara osvojile prvo mjesto, a košarkaši drugo mjesto. Na natjecanjima u okviru županije, učenica  osmog razreda Ela Grubišić osvojila je drugo mjesto iz matematike, a učenik devetog razreda Aleksa Babić četvrto mjesto. Na državnoj razini u programu ‘Like za znanstvenu ekipu’, ekipa informatičara osvojila je drugo mjesto.

Recikliranje otpada

Drugo mjesto su osvojili i učenici na državnom natjecanju u projektu ‘Volontiranje je cool’ gdje su se  predstavili sa sedam različitih projekata.
„Ono što nam je posebno drago je da su u projektu ”Zeos” – recikliranje starog otpada i aparata, naši učenici na dobrom putu na budu najbolji na državnoj razini”, naglasila je direktorica Markotić.

Osnovna škola Ilije Jakovljevića poznata i kao ”Japanska” važi za jednu od najboljih osnovnih škola u Mostaru što potvrđuju učenici na natjecanjima, ali i izvrsne generacije koje izlaze iz ove škole. S.B.Š.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!