Konferencija o unapređenju osnovnog učenja i obrazovanja

Advertisements

Konferencija u povodu predstavljanja projekta “Unapređenje osnovnog učenja i obrazovanja u Bosni i Hercegovini-ENABLE BIH” održat će se u utorak i srijedu, 16. i 17. travnja u Tehnološkom parku Intera Mostar s početkom u 13 sati.

Na ovoj konferenciji čija je tema “Povezuj se, stvaraj, razvijaj se… za Sutra-BiH i obrazovanje i ekonomija za 21. vijek”, bit će promovirana dosadašnja postignuća, razmjena STEM uspješnih praksi te definirani budući koraci za kvalitetnije obrazovanje u 21. stoljeću.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jedno je od potpisnica Memoranduma o razumijevanju s organizacijom Save the Children i partner pri implementaciji projekta koji u HNŽ-u uključuje tri pilot škole koje su dobile STEM laboratorije i primjenjuju STEM metodologiju, a to su Gimnazija Mostar, O.Š. Petra Bakule Mostar te O.Š. Zalik Mostar, priopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Prisutnima će se obratiti ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, direktorica organizacije Save the Children za sjeverozapadni Balkan Andrea Žeravčić, direktor misije USAID u BiH Peter Duffy, pomoćnik ministra civilnih poslova BiH za obrazovanje Adnan Husić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić, šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta BiH Senad Osmanović, te ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: Content is protected !!